Νέα λουκέτα από την Επ.Ε.Ι.Α.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου χρήσης 2009, από τα οποία προκύπτει σημαντικό άνοιγμα στα οικονομικά στοιχεία, όπως και στα αποθέματα, πρόκειται να αποστείλει εντός των προσεχών ημερών η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, σε μια ακόμη ασφαλιστική εταιρεία.
 
Πρόκειται για εταιρεία η οποία είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν την Επιτροπή λόγω των ακάλυπτων υποχρεώσεών της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Επ.Ε.Ι.Α. έκρινε πως ήταν αναγκαίο να κινήσει τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος προκειμένου η εταιρεία αυτή να υποχρεωθεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της, σε προθεσμίες που θα τεθούν εντός των προσεχών εβδομάδων. Στην αντίθετη περίπτωση φαίνεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανάκλησης.
 
Πριν όμως προσδιοριστούν οι χρόνοι μέσα στους οποίους θα πρέπει να συγκεντρώσει τα αναγκαία κεφάλαια, τα στελέχη της θα κληθούν να απαντήσουν στην Επιτροπή για τα ευρήματα του ελέγχου, διατυπώνοντας τυχόν ενστάσεις σε διάστημα που πιθανότατα δεν θα ξεπεράσει τις 10 ημέρες.
 
Παράλληλα η Επ.Ε.Ι.Α. μελετά το πώς θα αντιδράσει και για την Πρώτη Ασφαλιστική, που πέρα από την ακάλυπτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου λόγω συμμετοχής στο διοικητικό της συμβούλιο προσώπου που μετείχε στη διοίκηση της Commercial Value.
 
Σημειώνεται ότι ο νόμος απαγορεύει σε πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν στις διοικήσεις εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, να μετέχουν σε άλλες εταιρείες, καθότι χαρακτηρίζονται αφερέγγυα.