Υγιές και ισχυρό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει αποδείξει και είναι ένα από τα πιο υγιή και πιο ισχυρά τραπεζικά συστήματα, από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, στον διεθνή χρηματο-οικονομικό χώρο δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μ.Σάλλας, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση.

Έκανε ακόμη γνωστό, ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, όπου προφανώς κάποια χρήματα είχαν μεταφερθεί σε θυρίδες.

Σχετικά με την Τράπεζα είπε ότι θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ακόμη και μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης. 

Προτεραιότητα είναι η συμβολή της τράπεζας στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, στην επαναφορά της οικονομίας στο δρόμο της ανάπτυξης και στην προστασία των θέσεων εργασίας. 

«Καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ελληνική οικονομία και να τη χρηματοδοτούμε. Από τις αρχές του 2009 μέχρι τέλος Μαρτίου του 2010, έχουμε εκταμιεύσει άνω των 12,5 δισ. ευρώ σε νέα δάνεια» τόνισε.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες της ανάπτυξης και των επενδύσεων, απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην «πράσινη»  επιχειρηματικότητα, λέγοντας ότι η περίοδος της κρίσης που διανύουμε συνέπεσε με το σύγχρονο αίτημα των κοινωνιών για προστασία του περιβάλλοντος και στροφή των οικονομικών δραστηριοτήτων προς διάφορες μορφές «πράσινης» επιχειρηματικότητας. 

Ο κ. Σάλλας ανακοίνωσε πως από τον περασμένο Φεβρουάριο έως σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 220 επενδυτικές προτάσεις στην Τράπεζα Πειραιώς για το πρόγραμμα Πράσινης Επιχειρηματικότητας και Πράσινων Υποδομών στις Βιομηχανικές Περιοχές. 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος ανακοίνωσε και τη μείωση, σε ποσοστό 23,5% κατά μέσο όρο, των αποδοχών των αμοιβομένων στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εκτελεστικού Συμβουλίου, κατά το 2010.