Λογότυπο ΕΕΑΕ

ΕΕΑΕ: Ανησυχία για τις εξελίξεις με ΝΝ, ζητά παρέμβαση ΔΕΙΑ

Τον προβληματισμό για την τροπή που έχε πάρει η υπόθεση με τις συμβάσεις στο αποκλειστικό δίκτυο τη ΝΝ Hellas εκφράζει για μια ακόμη φορά η ΕΕΑΕ. Την ίδια ώρα καλεί, στα πλαίσια άσκησης των ερευνητικών και διορθωτικών εξουσιών της, να παρέμβει η ΔΕΙΑ, να ζητήσει εξηγήσεις και να δώσει τέλος στο θέμα που μία και μόνη Εταιρεία δημιουργεί, όπως σημειώνει.

Η ανακοίνωση

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ παρακολουθεί με ανησυχία και έντονο προβληματισμό την εξέλιξη και την κατάληξη που επέλεξε να δώσει η Ασφαλιστική Εταιρεία NN Hellas, στην συνεργασία με Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές του αποκλειστικού δικτύου της.

Ερμηνεύοντας η Εταιρεία αυθαίρετα τον Νόμο 4583/18 καταγγέλλει τις συμβάσεις των συνεργατών της, και προβάλλοντας την μή υπογραφή ως παραίτηση, επιχειρεί να αποφύγει την καταβολή προμηθειών επι τριετία ισχυριζόμενη ότι οι συνεργάτες λύουν με δική τους πρωτοβουλία την συνεργασία.

Η δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο είναι δικαίωμα της κάθε Εταιρείας. Η μη πληρωμή των οφειλόμενων προμηθειών δεν είναι δικαίωμά της. Είναι υποχρέωση εκ του Νόμου.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι έχουν κατανοήσει ότι η πιστή εφαρμογή του Ν. 4583/18, που έγινε με συλλογικές διεργασίες Υπουργείου, Εποπτικής Αρχής, Ε.Α.Ε.Ε. και Ε.Α.Δ.Ε. είναι αναγκαία για την λειτουργία της Ασφαλιστικής Αγοράς, γι’ αυτό και η εναρμόνιση ήδη αποτυπώνεται στις συμβάσεις ή τα προσαρτήματα που έχουν εκδώσει οι περισσότερες εταιρείες.

Τα δικαιώματα που σαν κλάδος πετύχαμε να συμπεριληφθούν πρέπει να προστατευθούν εξ αρχής.
Οφείλουμε όλοι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές κάθε κατηγορίας να αντιδράσουμε σε μία επιχειρούμενη αυθαιρεσία για να μην επιτραπεί η μίμηση σε κανέναν. Είναι ευθύνη όλων η τήρηση του νόμου.

Πρωτίστως όμως είναι ευθύνη της Εποπτικής Αρχής, της ΔΕΙΑ, την οποία και καλούμε, στα πλαίσια άσκησης των ερευνητικών και διορθωτικών εξουσιών της, να παρέμβει, να ζητήσει εξηγήσεις και να δώσει τέλος στο θέμα που μία και μόνη Εταιρεία δημιουργεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*