Biba 2010: Η «Solvency II» θα φέρει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει

Η επικείμενη οδηγία επερχόμενη «Solvency II της ΕΕ σύμφωνα με τον κ. Joe Plumeri θα δημιουργήσει περισσότερες δυσκολίες στη λειτουργία του ασφαλιστικού κλάδου. 

Στην κεντρική ομιλία στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Μεσιτών Ασφαλίσεων, ο πρόεδρος της Willis, κ.Joe Plumeri  εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την επικείμενη οδηγία, η οποία θα αναγκάσει τους ασφαλιστές να διαθέτουν περισσότερα κεφάλαια στους ισολογισμούς τους.

Η οδηγία αντί να βελτιώσει το σύστημα, θα δημιουργήσει δυσκολότερες συνθήκες, καθώς όπως δήλωσε «η Solvency II έχει χάσει το βασικότερο της στόχο». 

«Όσον αφορά στους μεσάζοντες ο κλάδος χρειάζεται βεβαιότητα και σαφήνεια» πρόσθεσε. Σχολίασε επίσης ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, όπως οι βρετανικές δεν αντιλαμβάνονται τις διαφορές μεταξύ των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών αναφέροντας πως  «οι αρχές έχουν δεν έχουν καταλάβει ότι οι τράπεζες είχαν το πρόβλημα. 

Όσον αφορά στον πρόσφατο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Βρετανία, είπε ότι «αυτός ο τύπος του διαμοιρασμού της εξουσίας δεν έχει δοκιμαστεί για 65 χρόνια, και για καλό λόγο».