Ομαδικές Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας από την Alico

Ασφάλεια Ζωής    

Ο εργαζόμενος ασφαλίζεται, οπουδήποτε σε όλη την διάρκεια του 24-ώρου, με σταθερό ή μεταβλητό κεφάλαιο συνδεδεμένο με τον μισθό του ή με την προϋπηρεσία του, το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ στους δικαιούχους του, σε περίπτωση θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. 

Το ποσό ασφάλισης μπορεί να είναι μεγαλύτερο σε περίπτωση θανάτου από ατύχημα. Επίσης, είναι δυνατόν να προβλέπεται ειδική ενίσχυση της παροχής, σε περίπτωση θανάτου από ατύχημα σε ώρα εργασίας ή σε επαγγελματικό ταξίδι ή σε τροχαίο.   

Ανικανότητα

Ο εργαζόμενος ασφαλίζεται, οπουδήποτε σε όλη την διάρκεια του 24-ωρου, με σταθερό ή μεταβλητό κεφάλαιο συνδεδεμένο με τον μισθό του ή με την προϋπηρεσία του, το οποίο καταβάλλεται στον ίδιο σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας από οποιαδήποτε αιτία. 

Το ποσό ασφάλισης μπορεί να είναι μεγαλύτερο,  σε περίπτωση που η ανικανότητα έχει προκληθεί από ατύχημα. Είναι δυνατόν να προβλέπεται ειδική ενίσχυση της παροχής σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας από ατύχημα σε ώρα εργασίας ή σε επαγγελματικό ταξίδι ή σε τροχαίο. 

Επίσης, είναι δυνατόν ποσοστό των παραπάνω παροχών να καταβληθεί εφάπαξ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος υποστεί μόνιμη μερική ανικανότητα (φυσική ή λειτουργικής απώλεια μέλους του σώματος) από οποιαδήποτε αιτία.

Προστασία Εισοδήματος

Ο εργαζόμενος ασφαλίζεται, οπουδήποτε σε όλη την διάρκεια του 24-ώρου, με σταθερό ή μεταβλητό κεφάλαιο συνδεδεμένο με την παροχή που καταβάλλει ο φορέας κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο καταβάλλεται μηνιαίως στον ίδιο σε περίπτωση προσωρινής ολικής ανικανότητας από οποιαδήποτε αιτία. 

Υγεία

Κάλυψη εξόδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης: 
Ο εργαζόμενος ή και τα μέλη της οικογένειάς του, ασφαλίζεται με σταθερό, ετησίως ανανεούμενο κεφάλαιο, από το οποίο αποζημιώνεται για έξοδα που έχουν γίνει για ιατρική παρακολούθηση, διάγνωση, θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, ασθένειας ή ατυχήματος
 
Κάλυψη Εξόδων δευτεροβάθμιας Περίθαλψης: 
Ο εργαζόμενος ή και τα μέλη της οικογένειας του, ασφαλίζεται με σταθερό, ετησίως ανανεωμένο κεφάλαιο, από το οποίο αποζημιώνεται για έξοδα νοσηλείας που έχουν γίνει. 

Επίδομα νοσοκομειακής περίθαλψης: 
Ο εργαζόμενος ή και τα μέλη της οικογένειάς του, ασφαλίζεται με σταθερό ή μεταβλητό ποσό συνδεδεμένο με τον μισθό του, το οποίο λαμβάνει για κάθε ημέρα νοσηλείας που έχει γίνει για θεραπεία ή χειρουργική αποκατάσταση ασθενείας  ή ατυχήματος, ανεξάρτητα από τα πραγματικά έξοδα που έχει καταβάλει στο νοσοκομείο. 

Επίδομα Χειρουργικής Επέμβασης: 
Ο εργαζόμενος ή και τα μέλη της οικογένειάς του, ασφαλίζεται με σταθερό ποσό, το οποίο λαμβάνει για χειρουργική αποκατάσταση  ασθενείας ή ατυχήματος, ανεξάρτητα από τα πραγματικά έξοδα που έχει καταβάλει στον χειρουργό. 

Το ύψος της καταβολής εξαρτάται από την σοβαρότητα της χειρουργικής επέμβασης, καθοριζόμενο με βάση αντικειμενικό πίνακα κατάταξης των χειρουργικών επεμβάσεων.

Μετανοσοκομειακό επίδομα: 
Ο εργαζόμενος ή και τα μέλη της οικογένειας του, ασφαλίζεται με σταθερό ή μεταβλητό ποσό συνδεδεμένο με τον μισθό του, το οποίο λαμβάνει για κάθε ημέρα παραμονής στο σπίτι μετά από νοσηλεία που έχει γίνει για θεραπεία ή χειρουργική αποκατάσταση ασθενείας ή ατυχήματος.

Επίδομα σοβαρών ασθενειών: 
Ο εργαζόμενος ασφαλίζεται με σταθερό ή μεταβλητό ποσό συνδεδεμένο με τον μισθό του, το οποίο λαμβάνει με την διάγνωση σοβαρής ασθένειας, εφάπαξ ή σε μηνιαίες καταβολές.

Επίδομα τοκετού: 
Η εργαζόμενη ή και η σύζυγος του εργαζομένου, ασφαλίζεται με σταθερό ποσό, το οποίο λαμβάνει εφάπαξ, σε περίπτωση τοκετού. Είναι δυνατόν να υπάρχει ειδική πρόβλεψη, για καταβολή μέρους του ποσού σε περίπτωση νόμιμης άμβλωσης ή αποβολής ή και ενίσχυση της καταβολής σε περίπτωση καισαρικής τομής.

Υπηρεσίες

Alico Benefit Club:
 Ο εργαζόμενος και η οικογένειά του, που έχουν ασφαλισθεί σε Ομαδικό Συμβόλαιο, αποκτούν αυτόματα δωρεάν πρόσβαση σε ένα ευρύ σύστημα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης που υποστηρίζεται 24 ώρες την ημέρα – 365 ημέρες τον χρόνο από εξειδικευμένο κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και ιατρικής καθοδήγησης. 

Τηλεϋπηρεσία 2ης ιατρικής γνώμης: 
Με την υπηρεσία αυτή, ο εργαζόμενος ή και η οικογενεία του, που έχουν ασφαλισθεί σε Ομαδικό Συμβόλαιο, αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο εξειδικευμένων ιατρικών κέντρων των ΗΠΑ, για γρήγορη 2η ιατρική γνώμη σε σοβαρές παθήσεις.

Προληπτική ιατρική: 
Ο εργαζόμενος ή και η οικογένεια του, που έχουν ασφαλισθεί σε Ομαδικό Συμβόλαιο, έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε ειδικά σχεδιασμένες υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής, ειδικού κόστους, που μπορούν να γίνονται περιοδικά σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζομένων διαγνωστικών κέντρων.  

Ειδικά προγράμματα ομαδικών ασφαλίσεων ζωής & υγείας για επιχειρήσεις 

Value Basic

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση, με περισσότερα από 5 άτομα προσωπικό και εξασφαλίζει μηνιάια εγγυημένη, ετησίως αναπροσαρμοζόμενη σύνταξη, καθορισμένης χρονικής διάρκειας, στην οικογένεια του εργαζομένου σε περίπτωση θανάτου ή στον ίδιο τον εργαζόμενο σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία. 

Εχει ειδική πρόβλεψη επιπλέον παροχών και υπηρεσιών προς τον εργαζόμενο, σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας και δίνει άμεση δωρεάν πρόσβαση στο Alico Benefit Club, τόσο στον ίδιο τον εργαζόμενο όσο και στην οικογένεια του. 

Βusiness Value

Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση με περισσότερα από 10 άτομα προσωπικό και εξασφαλίζει με ευελιξία, την δυνατότητα σύνθεσης του κατάλληλου ασφαλιστικού πακέτου για την επιχείρηση, με επιλογή από έναν ευρύ κατάλογο διαμορφωμένων καλύψεων Ζωής – ανικανότητας για εργασία – ατυχημάτων – προστασίας εισοδήματος – υγείας.

Ειδικά ασφαλιστικά προγράμματα για ταμεία ασφάλισης

Life & Health Capital
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ταμείο κοινωνικής ασφάλισης που θέλει να συμπληρώσει τις ήδη παρεχόμενες καλύψεις που προσφέρει στους ασφαλισμένους του, εξασφαλίζοντας με απλό και λειτουργικό τρόπο συμπληρωματικές παροχές ελεγχόμενου κόστους για ζωή – ανικανότητα για εργασία – υγεία.