Ετήσιο συνέδριο πωλήσεων της Allianz Ελλάδος

Στην κερδοφόρα πορεία της Allianz Ελλάδος κατά το 2009, την υψηλότερη ως επίδοση έναντι του ανταγωνισμού της, όπως και στη δημιουργία μίας νέας πιστοποιημένης επαγγελματικής ομάδας Συμβούλων Σύνταξης, εστίασε την προσοχή του ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της εταιρείας, κ. Πέτρος Παπανικολάου, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο πωλήσεων του δικτύου της, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο ξενοδοχείο Hilton.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανικολάου αναφερόμενος στα περυσινά λειτουργικά κέρδη της Allianz Ελλάδος, ύψους 13,4 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο για κορυφαίες επιδόσεις εν μέσω αντίξοων οικονομικών συγκυριών, τονίζοντας ότι «η συμβολή όλων σας ήταν και είναι σημαντική, τα αποτελέσματά αυτά αποτελούν προϊόν συλλογικής δουλειάς, που διαφοροποιούν την εταιρεία από τον ανταγωνισμό, καθότι εστιάζει απόλυτα την προσοχή της στο έργο και το ρόλο του ασφαλιστή, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο για την Ελληνική οικονομία, όπως και την κοινωνία».

Πέτρος Παπανικολάου, Διεθύνων Σύμβουλος & CEO Allianz ΕλλάδοςΌπως υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου, «αυτά τα πρότυπα διατήρησαν και το 2009 τον όμιλο Allianz στην πρώτη θέση διεθνώς, με λειτουργικά κέρδη 7,2 δισ. ευρώ και κεφαλαιοποίηση 42 δισ. ευρώ και στην Ελλάδα την Allianz στην κορυφαία θέση σε κερδοφορία, με δείκτη φερεγγυότητας 161%, με κύκλο εργασιών αυξημένο στα 223 εκατ. ευρώ από 199 εκατ. ευρώ το 2008, και με τις δύο βασικές δραστηριότητες της εταιρείας, τις Ασφαλίσεις Ζωής και τις Ασφαλίσεις Ζημιών, να αυξάνονται κατά 8,9% στα 119,10 εκατ. ευρώ και κατά 19,2% στα 98,7 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα».

Αναφερόμενος στο 2010 ο κ. Παπανικολάου εκτίμησε ότι η εταιρεία θα ενισχύσει τη δυναμική της περαιτέρω, λόγω και της δημιουργίας μίας νέας πιστοποιημένης επαγγελματικής ομάδας Συμβούλων Σύνταξης ειδικών προδιαγραφών, με εξειδίκευση στην παροχή συνταξιοδοτικών λύσεων.

Θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα αυτό ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Εστιάζουμε στην εξέλιξη του επαγγελματία συνεργάτη στα νέα πρότυπα δουλειάς, με βάση τις ανάγκες της αγοράς. Δημιουργούμε μία νέα επαγγελματική ταυτότητα, μία νέα επαγγελματική ομάδα ειδικών προδιαγραφών ανοιχτή σε όλους τους συνεργάτες. 

Δημιουργούμε το Σύμβουλο Σύνταξης, τον επαγγελματία συνεργάτη που επιθυμεί μέσω της Επαγγελματικής Πιστοποίησης του να αποκτήσει ένα ισχυρότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά, κάνοντας σημαντικά βήματα στην καριέρα του».