ΕΘΕ: Καλύτερη απόδοση για μετοχικά Α/Κ από το Γ.Δ.

Με τα Μετοχικά Α/Κ Εσωτερικού να περιορίζουν τις απώλειες του Χ.Α., τα Μετοχικά Α/Κ Εξωτερικού να πετυχαίνουν θετικές διψήφιες αποδόσεις, τα Ομολογιακά Α/Κ Εξωτερικού να υπεραποδίδουν των αποδόσεων των προθεσμιακών καταθέσεων και τα Funds of Funds να δίδουν σχεδόν στο σύνολο τους θετικές αποδόσεις έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2010, αναφέρεται στο τεύχος Μαίου του Θεσμικού Επενδυτή.

H μέση απόδοση των μετοχικών Α/Κ εσωτερικού στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -5,93% έναντι -8,93% του ΓΔ. Το συνολικό δε ύψος των υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων των 36 εταιριών μελών της Ένωσης ανήλθε στα 13,89 δισ. ευρώ

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Ξενόφος, «οι Έλληνες διαχειριστές παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στην ελληνική κεφαλαιαγορά καθ’όλη τη διάρκεια του 1ου τριμήνου 2010, συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι συνιστούν μια διαχειριστική σταθερά ποιότητας και αποτελέσματος.

Οι θετικές αποδόσεις, σε πληθώρα επενδυτικών προϊόντων που προσφέρονται, πιστοποιούν την διαχειριστική ικανότητα των Ελλήνων διαχειριστών και αναδεικνύουν τα θεσμικά σχήματα διαχείρισης ως τα πλέον ενδεδειγμένα μέσα για τη συμμετοχή των υποψηφίων επενδυτών στα δρώμενα των αγορών.

Επιπρόσθετα η ευρεία διασπορά των επενδύσεων σε πληθώρα αξιών και εκδοτών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, αναδεικνύουν σήμερα, με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, τον υψηλό βαθμό ασφάλειας που τα χαρακτηρίζει». 

Οι 3 Εταιρίες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας έκλεισαν το πρώτο τρίμηνο του έτους με συνολικές επενδύσεις σε ακίνητα να ανέρχονται σε 845,56  εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 14% από την αντίστοιχη ημερομηνία 31/3/2009.

Τέλος, το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων (Asset Management) των 6 ΑΕΠΕΥ μελών της Ε.Θ.Ε. και των 15 ΑΕΔΑΚ Διευρυμένου Σκοπού, ανήλθαν με 31/3/2010 σε 3,007 δις ευρώ.