Ολη η επικαιρότητα από το Μόντε Κάρλο –RVS 2019

της Ελενας Ερμείδου

Αν και έχουν επιτύχει διαφοροποιήσει, έχουν αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και με το  παραπάνω, και οι τρεις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές του κόσμου επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα τιμολόγια. Swiss Re, Munich Re, Hannover Re κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία. Ο CEO της Swiss Re βλέπει αυξήσεις μιλώντας στο Rendez Vous, δηλώνοντας αισιόδοξος. Οι τιμές έχουν αυξηθεί δηλώνει, και αναμένεται νέα άνοδος στους επόμενους 12 μήνες.

To Brexit φαίνεται να απασχολεί και θα απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα τους Ευρωπαίους και Βρετανούς αντασφαλιστές. Περί τους 700 (αντ)ασφαλιστές γράφουν ασφάλειες στην Βρετανία. Καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός. Οι περισσότεροι έχουν προετοιμαστεί για τα χειρότερα και έχουν κάνει hubs στην Ευρώπη. Μηδέν η ορατότης μέχρι χτες στο Μόντε Κάρλο.

Σε νέα αναπτυξιακή φάση εισέρχεται η εδρεύουσα στο Δουβλίνο αντασφαλιστική Unipol Re την οποία στηρίζει η UnipolSAI Assicurazioni. Σε πολύ μικρό διάστημα έγραψε μεικτά ασφάλιστρα αξίας 260 εκατ. ευρώ. Η αντασφαλιστική επεκτείνεται και γράφει νέους μεγαλύτερους κινδύνους. Ανοίγει το χαρτοφυλάκιο της και επεκτείνεται προς τον κλάδο υποδομών και ΙΤ.

Ενας κύκλος ανοίγει για την Hiscox.

Ψάχνει να ενισχύσει τις σχέσεις τους αντασφαλιστές η Zurich. Οι αντασφαλιστές λέει αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους με εμάς. Θα πρέπει να συνεργαστούμε. Εχουν δεξιότητες, ικανότητες και τεχνογνωσία. Παράδειγμα συνεργασίας η Β3i. Η Zurich ψάχνει να βρει μία τέτοια παρόμοια συνεργασία για την διαχείριση των απαιτήσεων.

Οι αντασφαλιστές θα πρέπει να βρουν τρόπους να προσαρμοστούν με τις μεγάλες καταστροφές. Οι καταστροφές θα γίνονται όλο και πι συχνές. Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι τιμολόγησης.

Και κάτι διαφορετικό. Μόνο οι βιβλικές καταστροφές μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω στα τιμολόγια είπε η Manchester Underwriting στο Μόντε Κάρλο. Παρά ταύτα κάποιες διορθώσεις αναμένει.

Φτιάχνει νέα πλάνα και πάει για “νέες Πολιτείες” η Deutsche Rueck Group. Ο προσανατολισμός της είναι για εκτός Ευρώπης.

Επικεντρωμένη στους cyber κινδύνους η Guy Carpenter. Ακόμα όμως δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία και δεδομένα για την μελέτη τους. Τα μοντέλα φυσικών καταστροφών υφίστανται για τρεις δεκαετίες. Και ακόμα βγάζουν λάθη.

Διορθώσεις στις τιμές γίνονται λέει η Hannover Re. Περιμένει να δει όμως αν η τάση αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τα ILS παίρνουν διεθνή “ταυτότητα” και “διαβατήριο” για τις αναδυόμενες αγορές. Το μέλλον τους κλειδώνει αναφέρει η Deutsche Bank.

Καλές οι καινοτομίες των Insurtech. Το underwriting είναι αυτό που καίει την Third Point Reinsurance.

Λαμπρό ήταν το έτος που πέρασε για την DARAG. Τα run – off τρέχουν. 260 εκατ. κεφάλαια σε ένα χρόνο δεν είναι καθόλου λίγα. Επεκτάθηκε και προς το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν ήταν οικεία εδάφη για αυτήν.

Η S&P καλεί τους αντασφαλιστές να καινοτομήσουν εν όψει προκλήσεων.

Ο πρόεδρος των Lloyd’s μας λέει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν σημαίνουν τίποτα αν το κόστος των εξαγορών δεν πέσει.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*