Μειωμένα κατά 26,5% τα κέρδη στον κλάδο Ζημιών της Allianz

Η Allianz Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους σύμφωνα με τα οποία τα λειτουργικά κέρδη παρουσιάζουν αύξηση 20,4% και διαμορφώνονται στα 1,7 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα είναι αυξημένα κατά 10,3% και κυμαίνονται σε 30.6 δισ. ευρώ, ενώ οι αποζημιώσεις που κατέβαλε η ασφαλιστική για τις φυσικές καταστροφές άγγιξαν τα 555 εκατ. ευρώ, αποτελώντας κατά αυτόν τον τρόπο πλήγμα για τον κλάδο ζημιών και μειώνοντας τα λειτουργικά κέρδη κατά 26,5% στα 712 εκατ. ευρώ.

Ο συνδυασμός των αυξήσεων των τιμολογίων, του καθαρισμού του χαρτοφυλακίου και της επιλεκτικής αντασφάλισης στον κλάδο ζημιών είχε ως αποτέλεσμα τα εγγεγραμμένα μεικτά ασφάλιστρα να παρουσιάσουν άνοδο μόλις 0,8% και να αγγίξουν τα 14.0 δισ. ευρώ  (13.9 δις. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2009).

Ο δείκτης συνολικών εξόδων ανήλθε στο 100,4%, σε σύγκριση με 98,7% το 1ο τρίμηνο του 2009. «Το τμήμα ζημιών στο πρώτο τρίμηνο υπέστη μεγαλύτερο πλήγμα από ότι συνηθίζεται λόγω των φυσικών καταστροφών. 

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι αξιώσεις για τις φυσικές καταστροφές θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα συνολικά για το έτος, αλλά θα παρακολουθούμε στενά το ζήτημα αυτό» δήλωσε ο κ.Oliver Bäte, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών.