ING: Κέρδη 1,33 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο

Κέρδη ανακοίνωσε η ING για το πρώτο τρίμηνο του έτους, από ζημιές την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ την ίδια στιγμή ο ολλανδικός χρηματοοικονομικός όμιλος ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η ING ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,33 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου από ζημιές 793 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 930 εκατ. ευρώ.

Η ING ανακοίνωσε ότι ο τραπεζικός βραχίονας ενισχύθηκε από τους ισχυρότερους όγκους στις αποταμιεύσεις και τα στεγαστικά δάνεια καθώς και από τη βελτίωση των περιθωρίων στη λιανική τραπεζική.

«Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα είναι ξεκάθαρα ενθαρρυντικά», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Jan Hommen σε σχετική ανακοίνωση. 

«Ωστόσο πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή, καθώς οι αγορές συνεχίζουν να εμφανίζουν μεγάλη μεταβλητότητα και η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να αποδειχθεί εύθραυστη, όπως είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες», προσθέτει.

Ο ασφαλιστικός βραχίονας της ING σημείωσε κέρδη 269 εκατ. ευρώ από ζημιές 954 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.