Επίθεση προς την κυβέρνηση για την Ασπίς από το σύλλογο Ζημιωθέντων

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, εξαπέλυσε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων για την Ασπίς Πρόνοια μετά την προχθεσινή συζήτηση που έγινε στη Βουλή.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

«Στη συζήτηση της επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για την Ασπίς, η κυβέρνηση επέμεινε στη  παράλογη νομοθετική της πρόταση, δηλαδή να χάσουν –ουσιαστικά- όλοι οι ασφαλισμένοι όλα τους τα δικαιώματα από τις συμβάσεις τους με την Ασπίς. 

Μετά από αυτό, εντύπωση προκαλούν σημερινά δημοσιεύματα που κακοποιούν την αναμφισβήτητη πραγματικότητα που προκύπτει πεντακάθαρα από τη συζήτηση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ανακριβέστατα αναφέρεται ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, παρέχει κίνητρα -δήθεν- στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις για να πάρουν το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Ασπίς.
 
Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπουργός πρόχειρα και χωρίς τεκμηρίωση ανέφερε ως κίνητρο τη χορήγηση …διετούς αναστολής για την εξαγορά των ασφαλιστηρίων ζωής με δικαιούχους τους ασφαλισμένους της Ασπίς!! 

Ακριβές, επίσης, είναι ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών στη συζήτηση επέμεινε να ξεχάσουν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια οποιαδήποτε ασφαλιστική παροχή, να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι χάθηκαν όλες οι καταβολές τους, να περιμένουν για χρόνια την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης μιας επιχείρησης με «άνοιγμα» που υπερβαίνει τα 350 εκατ. ευρώ και να συνειδητοποιήσουν, τελικά, ότι, μετά το πέρας αυτής της εκκαθάρισης, ΟΥΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ!!!

Η εμμονή της κυβέρνησης, όπως προκύπτει και από το νομοσχέδιο του κ. Σαχινίδη για την Ασπίς που μας δόθηκε το Μάρτιο για διαβούλευση, στην πλήρη αποστέρηση των ασφαλιστικών παροχών από όλα τα θύματα του κ. Ψωμιάδη, δεν είναι μόνο αντισυνταγματική, αντικοινοτική και παράλογη αλλά είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού εμπαίζει προκλητικά και με ακατανόητη αδιαλλαξία μεγάλο και ευαίσθητο τμήμα της νεοελληνικής κοινωνίας».   

Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια