Λογότυπο ΕΑΣΕ

Η ΕΑΣΕ χαιρετίζει την άρση των capital controls

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) χαιρετίζει την απόφαση για πλήρη άρση  των capital controls.

Μετά από 4 δύσκολα χρόνια για την επιχειρηματικότητα στη χώρα, η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ομαλοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας και επαναφέρει τη χώρα ως ελκυστικό προορισμό στον διεθνή επενδυτικό χάρτη.

Παράλληλα, υπογραμμίζει τη θέση της Ελλάδας ως ισότιμου κράτους-μέλους της ΕΕ, επαναφέροντας την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να επιδείξει φιλικό πρόσωπο προς το επιχειρείν και να διατηρήσει ως στρατηγικές της προτεραιότητες την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων για το καλό της χώρας.

Η ΕΑΣΕ θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας, συμμετέχοντας στο διάλογο και συμβάλλοντας με όσα μέσα διαθέτει στο έργο της κυβέρνησης, η οποία ευελπιστούμε να συνεχίσει να ακούει και να εξετάζει τις εισηγήσεις των παραγωγικών φορέων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*