Επίσκεψη του CEO του Ομίλου Allianz στην Αθήνα

Την Ελλάδα επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE κ. Michael Diekmann μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Πέτρου Παπανικολάου, Διευθύνοντος Συμβούλου & CEO της Allianz Ελλάδος με στόχο να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς αλλά και να υποστηρίξει τις εργασίες των ανθρώπων της Allianz Ελλάδος.

Ο κ. Diekmann κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, σε ειδικό Forum που δόθηκε προς τιμήν του, με το ανθρώπινο δυναμικό της Allianz Ελλάδος καθώς και μια επίλεκτη ομάδα συνεργατών του δικτύου πωλήσεων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να επικοινωνήσουν ανοικτά, υποβάλλοντας ερωτήσεις στην κεφαλή του Ομίλου Allianz. 

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ανθρώπων της Allianz πάνω σε θέματα στρατηγικής του Ομίλου, ανάπτυξης αλλά και τάσεων των αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο εστιάζοντας στις ανάγκες των πελατών μετά την οικονομική κρίση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που η Allianz προσφέρει.

Από αριστερά: Michael Diekmann, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Allianz SE, Πέτρος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος & CEO, Allianz ΕλλάδοςΣχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Allianz Ελλάδος για το 2009, ο κ. Michael Diekmann εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της εταιρείας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη ανταπόκριση των πελατών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ο Όμιλος προσφέρει στην Ελλάδα.

Επίσης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Allianz Ελλάδος και στους ανθρώπους της, οι οποίοι συνειδητοποιώντας τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν δεσμεύονται να τις υπερνικήσουν.

Ο κ. Diekmann ανέφερε: «Εστιάζουμε στους ανθρώπους, είτε είναι πελάτες, εργαζόμενοι ή συνεργάτες, οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη να αντιληφθούν ότι κατανοούμε και φροντίζουμε για το συμφέρον τους. 

Δεσμευόμαστε να είμαστε εκεί, όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη, και να συνεισφέρουμε στη ζωή και στην εργασία τους. Μαζί, χτίζουμε την ισχυρότερη παγκόσμια χρηματοοικονομική κοινότητα».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η Allianz αντανακλά την αξιοπιστία στην παροχή συμβουλών και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και λύσεων. Για πολλές δεκαετίες, χτίζουμε την επιχειρηματικότητά μας με ακεραιότητα, συνετή διαχείριση κινδύνων και σταθερή κεφαλαιακή βάση».

Ο κ. Παπανικολάου σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Diekmann στη χώρα μας τόνισε ότι «η παρουσία του κ. Diekmann αποτελεί τιμή αλλά και ευκαιρία για εμάς ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την Ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία.
 
Η έμπρακτη στήριξη και αναγνώριση των προσπαθειών μας δεν μπορούν παρά να μας δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας και το 2010. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα να μπορούμε να παρέχουμε λύσεις κύρους και αξιοπιστίας διασφαλίζοντας σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μέσα από εξαιρετικές προϊοντικές επιλογές και υπηρεσίες».