Στον ΟΑΕΔ στέλνει η Επ.Ε.Ι.Α. τους εργαζόμενους της Ασπίς

Από τον ΟΑΕΔ θα πρέπει να διεκδικήσουν τα χρήματα των δεδουλευμένων τους οι πρώην εργαζόμενοι της Ασπίδας, όπως διευκρινίζει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης σε επιστολή- απάντηση που δημοσίευσε προς τον Επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης κ. Κωνσταντίνο Βλαχογιάννη και τον Επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής κ. Γιάννη Παντελίδη.

Με τον τρόπο αυτό η Επ.Ε.Ι.Α. επιχειρεί να δώσει τέλος στη διχογνωμία που έχει προκύψει για την καταβολή των δεδουλευμένων στους πρώην εργαζόμενους της Ασπίς Πρόνοια και το κατά πόσο αυτές θα πρέπει να καλυφθούν από το προϊόν της ασφαλιστικής εκκαθάρισης της εταιρείας.

Η σχετική αίτηση στον ΟΑΕΔ έπρεπε πάντως σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 1/ 1990 να έχει κατατεθεί εντός 6μήνου, προθεσμία που έχει παρέλθει από την ημερομηνία ανάκλησης της Ασπίδας. 

Η Επ.Ε.Ι.Α. διαβεβαιώνει πάντως ότι προβλέπεται δυνατότητα παράτασης, την οποία οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν και αποσαφηνίζει ότι από το προϊόν της εκκαθάρισης θα καταβληθούν μόνοι οι αποζημιώσεις τους λόγω καταγγελίας της σύμβασης. 

Να σημειωθεί  ότι οι συνολικές οφειλές τόσο από δεδουλευμένα όσο και από αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της εταιρείας προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ.