back to top
27.2 C
Athens
Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025

Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές ζητούν ισότιμους όρους ανταγωνισμού στο πλαίσιο του ICS

Δύο ομάδες στήριξης, που εκπροσωπούν ασφαλιστές και αντασφαλιστές στην ΕΕ έχουν συντάξει μια κοινή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με την ανάπτυξη του Insurance Capital Standard – Προτύπου Ασφαλιστικού Κεφαλαίου (ICS).

Δεδομένου ότι η έκδοση 2.0 του ICS προγραμματίζεται να εγκριθεί τον Νοέμβριο του 2019, η Insurance Europe και το Πανευρωπαϊκό Ασφαλιστικό Φόρουμ (PEIF) έγραψαν επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Valdis Dombrovskis προκειμένου να τονίσουν την ανάγκη για ένα παγκόσμιο ισότιμο πεδίο δράσης για όλες τις διεθνώς ενεργές ασφαλιστικές ομάδες και όλες τις συμμετέχουσες δικαιοδοσίες κατά την περίοδο παρακολούθησης του ICS 2.0. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Κουάλα Λουμπούρ.

- Advertisement -

Μέσω της επιστολής ζητείται να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με βασικές πτυχές του ICS πριν από την υιοθέτηση του ICS 2.0, ώστε να διασφαλιστεί ότι η σύγκλιση και η συμφωνία εντός της εποπτικής κοινότητας είναι εφικτή. Η επικείμενη πενταετής περίοδος παρακολούθησης θα πρέπει να εντοπίσει ενδεχόμενες ατέλειες στο ICS και να τις διορθώσει όπως και όπου χρειάζεται.

Επιπλέον, η Ευρώπη συμμετέχει στη «Solvency II 2020», η οποία εξετάζει μια σειρά βελτιώσεων, ιδίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση των αδυναμιών έναντι των μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με την επανεξέταση σχετικά στο πλαίσιο της «Solvency II 2020», θα πρέπει να ενημερώνουν τις ευρωπαϊκές εθνικές εποπτικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων για το σχέδιο ICS.

- Advertisement -

Όσοι Ευρωπαίοι συμμετέχουν στο σχέδιο ICS θα πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι αυτό δεν:

• Δημιουργεί ανταγωνιστικά μειονεκτήματα για την Ευρώπη σε σχέση με άλλες δικαιοδοσίες.

• Θέτει σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα και δεν αυξάνει το κόστος των προϊόντων που εκτιμούν ιδιαίτερα οι καταναλωτές.

• Απειλεί την ικανότητα των ασφαλιστών να συνεχίσουν να επενδύουν σε μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

• Δημιουργεί μακροπροληπτικούς και χρηματοοικονομικούς κινδύνους σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένης της προκυκλικής επενδυτικής συμπεριφοράς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Insurance Europe λέει όχι στον τεχνολογικό αποκλεισμό

Καλεί την ΕΕ να επενδύσει σε υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη χωρίς να αποκλείσει τις εταιρείες από καθιερωμένους παρόχους cloud και ΑΙ

Insurance Conference 2025: Η Ασφαλιστική Αγορά σε Μετάβαση

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά διανύει μια περίοδο μετάβασης και στρατηγικού μετασχηματισμού

Πρoσεχώς (με πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις) το 15ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Το «15ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe – Προστασία και επένδυση σε έναν κόσμο που αλλάζει», θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 5 Ιουνίου 2025.

Η σημερινή ενημέρωση από την Insurance Europe για τα RIS

Τρεις προτάσεις υποβάλλει σήμερα Insurance Europe για τις επενδύσεις λιανικής (RIS)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Eurolife FFH: νέα συνεργασία με τη LIMRA για την εκπαίδευση των συνεργατών της

Για τη Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, αξία έχει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους συνεργάτες της, γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί

Η Insurance Europe λέει όχι στον τεχνολογικό αποκλεισμό

Καλεί την ΕΕ να επενδύσει σε υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη χωρίς να αποκλείσει τις εταιρείες από καθιερωμένους παρόχους cloud και ΑΙ

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Kβαντική υπολογιστική: Με 3 τρόπους απειλεί την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια

Ευάλωτα τα οικονομικά, κυβερνητικά και εταιρικά δεδομένα χωρίς διεθνή συντονισμό και έγκαιρες αναβαθμίσεις υποδομών, προειδοποιεί η Kaspersky

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

12η Eθελοντική Aιμοδοσία: Ο Πάνορμος δείχνει τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη!

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου.

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο 11th MedTech Conference!

Η αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων περνά μια κρίσιμη καμπή – με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις χρόνιες προκλήσεις