Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2009 του Ομίλου ING

Ο όμιλος ING δημοσίευσε στις  αρχές Απριλίου τον ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2009 με τίτλο «ING in Society», ο οποίος παρουσιάζει τις ενέργειες, τις δεσμεύσεις καθώς και τα σχετικά αποτελέσματα των δράσεων για το προηγούμενο έτος.

Η ING εντάσσει την Εταιρική Υπευθυνότητα στους στρατηγικούς της στόχους και σχεδιάζει, υλοποιεί και αξιοποιεί προγράμματα, τα οποία βασίζονται στους παρακάτω πυλώνες:

– Αγορά
 
- Άνθρωπος 

– Κοινωνία 

- Περιβάλλον

Το 2009, οι ενέργειες που εφάρμοσε ο Όμιλος ING, σε παγκόσμιο επίπεδο, είχαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

– Μειώσαμε κατά 10% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με το 2008

– Εφαρμόσαμε στο 60% των επιχειρηματικών μας μονάδων επιπλέον μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας

– Δώσαμε πρόσβαση σε 107.575 παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω του προγράμματος «ING Chances for Children», το οποίο εκπονείται σε συνεργασία με την Unicef

– Συγκεντρώσαμε 20,6 εκατ. ευρώ για κοινωφελείς σκοπούς εκ μέρους του ομίλου ING και του ανθρώπινου δυναμικού της

Ο CEO του Ομίλου ING κ.Jan Hommen επισήμανε «Ως χρηματοοικονομικός οργανισμός, έχουμε τη δυνατότητα να προάγουμε την κοινωνική και οικονομική αλλαγή, επηρεάζοντας με το έργο μας τις ζωές πολλών ανθρώπων. 

Είμαι υπερήφανος για τις ενέργειες και τις δράσεις που αναλάβαμε σε παγκόσμιο επίπεδο το 2009. Στόχο μας αποτελεί να κάνουμε πάντα τα πράγματα σωστά με γνώμονα το κοινό συμφέρον της εταιρίας, των ενδιαφερόμενων μερών μας, προστατεύοντας την κοινωνία και το περιβάλλον όπου δρούμε και αναπτυσσόμαστε».

Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ING βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ing.gr