Ξεκαθάρισμα αποζημιώσεων

Σε δυναμικές και θετικές κινήσεις προχώρησε η νέα διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ευθύς μόλις ανέλαβε.

Και για να εξηγούμαστε αναφερόμαστε στην απόφαση να περικόψει τις αυξημένες αποζημιώσεις από τους γενικούς διευθυντές, που θα αποχωρήσουν από την εταιρεία στους 14 μισθούς αντί των 28.

Το 28 είχε εγκριθεί από προηγούμενη γενική συνέλευση της εταιρείας και αφορούσε ούτε λίγο ούτε πολύ 16 περίπου γενικούς διευθυντές, οι οποίοι θα αποχωρούσαν έως το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας από την εταιρεία, με  βάση το νόμο Πετραλιά.

Αν τα βάλετε κάτω και τα μετρήσετε, δεν είναι και λίγα. Πάνω από 190.000 έκαστος. Πολλώ δε μάλλον στο σημερινό κλίμα, όπου με βάση τον επερχόμενο νόμο Λοβέρδου -βλέπε Όλι Ρεν- οι αποζημιώσεις θα περικοπούν ακόμα και 50%.

Άσε που τα αποτελέσματα, δηλαδή οι ζημιές που παρουσίασε η εταιρεία δεν επιτρέπουν τέτοιες γενναιοδωρίες.

Ορισμένοι εξ αυτών, το ξανασκέφτηκαν όπως πληροφορηθήκαμε και παραμένουν. Όχι όλοι πάντως.

Μήπως μετά από αυτό η νέα διοίκηση πρέπει να επανεξετάσει και το καθεστώς των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων που απασχολεί;

Πρόκειται για 120 άτομα που εργάζονται για πάνω από 6 χρόνια στην εταιρεία με το καθεστώς της ενοικίασης από την ICAP και οι οποίοι επωμίζονται το βάρος της διεκπεραίωσης των αυξημένων εργασιών.

Το κόστος αυτών των εργαζομένων είναι μικρό, αφού πρόκειται για χαμηλά αμειβόμενους και το ερώτημα είναι αν συμφέρει να απασχολούνται με αυτό το καθεστώς, καταβάλλοντας προμήθεια 20% στην ICAP.

Μιας και ο λόγος  για κόστος, να μην ξεχάσουμε και τις υπερωρίες. Δύο εκατ. ευρω καταβάλλει η εταιρεία κάθε χρόνο για υπερωρίες στο προσωπικό της.