Μετράνε τις ζημιές οι ασφαλιστικές εταιρείες

Βαρύ το οικονομικό κόστος των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αν και σε αυτή τη φάση ακριβής υπολογισμός των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια, καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες και αυτοκίνητα, δεν μπορεί να γίνει, υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς προσεγγίζοντας το κόστος των αποζημιώσεων, εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει και τα 12 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, διευκρινίζουν ότι, το πραγματικό ύψος των αποζημιώσεων θα εξαρτηθεί από το αν και σε τι βαθμό ήταν ασφαλισμένοι όσοι υπέστησαν χθες ζημιές.

Πάντως, γεγονός είναι ότι τα δύο κτίρια, επί της Λεωφόρου Αμαλίας όπου στεγάζεται η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και επί της Κοραή όπου βρίσκεται το υποκατάστημα της Marfin Egnatia Bank, που δέχθηκαν τις μολότοφ των κουκουλοφόρων, ήταν ασφαλισμένα, τόσο ως εγκαταστάσεις, όσο και για τον εξοπλισμό τους.

Ασφαλισμένα ήταν επίσης και όσα υποκαταστήματα τραπεζών και γραφεία δημοσίων υπηρεσιών και νομαρχιών υπέστησαν χθες καταστροφές. Κατά συνέπεια οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Οι ασφαλιστές εκφράζουν πάντως την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επανάληψης των επεισοδίων, όπως και για την έκταση που μπορεί να έχουν αυτή τη φορά οι καταστροφές, ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν τη θλίψη τους για το θάνατο των τριών υπαλλήλων της Marfin Egnatia Bank.