Στενεύουν τα περιθώρια για τον Παύλο Ψωμιάδη

Την παραπομπή σε δίκη του τότε Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ασφαλιστικού ομίλου της Ασπίς Πρόνοια κ. Παύλου Ψωμιάδη, αποφάσισε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η Δικαιοσύνη.  

Η κατηγορία με την οποία βαρύνεται ο Παύλος Ψωμιάδης είναι η πλαστογραφία με χρήση σε βαθμό κακουργήματος και αφορά την κατάθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποφύγει το λουκέτο στον όμιλο της Ασπίδας. 

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο πρώην μέτοχος της Ασπίδος  επιχείρησε  με την εγγυητική επιστολή να κερδίσει χρόνο προκειμένου «να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 203 εκατ. ευρώ». 

Οι δικαστές, μεταξύ άλλων σημειώνουν, ότι η τακτική του ήταν σκόπιμη και προαποφασισμένη και στόχευε στην εξαπάτηση νέων υποψήφιων ασφαλισμένων, με σκοπό να καταβάλουν τα χρήματά τους και χωρίς  να υπάρχει οποιαδήποτε δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που θα αναλάμβαναν οι εταιρείες του ομίλου της Ασπίδας.

« Γνώριζε», όπως αναφέρουν οι δικαστές, «πως θα προκαλούσε βλάβη στην περιουσία των ασφαλισμένων, που θα κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά, καθόσον ήταν αρνητική η καθαρή θέση της εταιρείας και λόγω της αφερεγγυότητάς της δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της…».

Με το βούλευμα παραπομπής  σε δίκη οι δικαστές διατηρούν σε ισχύ τους περιοριστικούς όρους για την απαγόρευση εξόδου του Παύλου Ψωμιάδη από τη χώρα και τη χρηματική εγγύηση των 100.000 ευρώ και τον υποχρεώνουν να εμφανίζεται κάθε 1η και 15η  του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Τέλος διατάσσουν τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη του στενού του συνεργάτη κ. Ανδρέα Λοϊζου, ο οποίος ας σημειωθεί ότι  έχει εξαφανιστεί.