Συνεργάτης της Ασπίς πλήρωσε ασφάλιστρα που δεν εισπράχθηκαν ποτέ

Ένας πρώην συνεργάτης για πολλά χρόνια του ομίλου Ασπίς, ο κ. Ηλίας Τσολάκης, μας απέστειλε την κάτωθι επιστολή την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια για το προσωπικό του βίωμα σχετικά με την έκδοση προσωπικής επιταγής για την εξόφληση ασφαλίστρων, που δεν εισπράχθηκαν βέβαια στη συνέχεια. Σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με διαταγή πληρωμής για την επιταγή.

κύριοι του insuranceword , «Η αγανάκτηση μου είναι τέτοια που μόνο μεσω της δημοσιοποίησης του προβλήματος μου, θα ηρεμήσω. Ως αποκλειστικός συνεργάτης του ομίλου Ασπίς Πρόνοια 23 χρόνια και λόγω του συστήματος αμοιβών προχωρούσα στην εξόφληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων πελατών μου με προσωπική μου επιταγή έτσι ώστε να μην χάνω στα μεσοδιαστήματα αμοιβές και bonus.

Έτσι για κακή μου τύχη μια επιταγή μου, με λήξη 30-10-2009, στάλθηκε στην εταιρία πριν την ανάκληση άδειας λειτουργίας στις 21-09-2009. Στην πορεία επειδή δεν γνωρίζαμε που ήταν οι επιταγές μας και οι υποχρεώσεις μας, προέβην στην δέσμευση της επιταγής με επαρκές υπόλοιπο, έτσι ώστε να μην χάσω την πιστοληπτική μου ικανότητα. Σήμερα μετά από πέντε μήνες δικηγόρος Αθηνών μου τηλεφώνησε και απαίτησε το πόσο της επιταγής για μια εταιρία ονόματι ΜΠΡΑΙΤ.

Σε ερώτηση μου στον νομικό σύμβουλο της ΜΠΡΑΙΤ, πως βρέθηκε η επιταγή στα χέρια τους μου απάντησε προκλητικά ότι το μόνο που θέλει να πληρωθεί η επιταγή, αν και προσπάθησα να του εξηγήσω τι αφορούσε η επιταγή δηλαδή ασφάλιστρα πελατών μου που ήταν μη δεδουλευμένα και αφορούσαν περίοδο πέραν της 21-09-2009, ο δικηγόρος μου έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντας πως θα προβεί σε έκδοση διαταγής πληρωμής.

Κύριοι η έκπληξη μου ήταν τεραστία και ο θυμός μου τέτοιος όταν ανακαλύψαμε ότι η ΜΠΡΑΙΤ Α.Ε., ήταν της οικογένειας Ψωμιαδη, δηλαδή του ομίλου που εργαζόμουν 23 χρόνια και ήξερε το διαδικαστικό μέρος με τις επιταγές των συνεργατών. Ένοιωσα και προδομένος και βιασμένος, δηλαδή όπως λεει και ο λαός από εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.

Στο ομιλόγραμμα που έδωσε στην δημοσιότητα ο κος Παντελιδης αναφέρεται ως εταιρία – χρηματοοικονομικών συμβουλών κλπ. Η υπόθεση χρήζει μεγάλης προσοχής γιατί κάποιος πριν την ανάκληση άδειας της εταιρίας μπήκε στο λογιστήριο και άρπαξε τον φάκελο με τις επιταγές που εκκρεμούσε η πληρωμή τους, Ποιο είναι το σύνολο του ποσού αυτού κε Παντελιδη και τι απαιτήσεις είναι αυτές κε Παντελιδη;

Από την προηγούμενη εβδομάδα τρομοκρατημένος προσπαθώ να βρω τον επόπτη χαρτοφυλακίου για να του εκθέσω το πρόβλημα μου, όμως μάταια μιλώ με βοηθούς που έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν αλλά με τον ίδιο ποτέ.

Ενδιάμεσα μου παραδόθηκε και η διαταγή πληρωμής καταλαβαίνετε ποια είναι η ψυχολογία μου, το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο ήταν η πίστη μου στους θεσμούς και στην δουλεία μου, που υπηρετώ εδώ και 23 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε, ο λόγος που απευθύνομαι στο site σας είναι ένας, να γνωστοποιήσω το πρόβλημα μου, για να αφυπνιστεί το σύστημα για τον επιχειρηματία που διεκδικεί από συνεργάτες του, ετών, ανθρώπους που του τα φέρνανε επί σειρά ετών, υποχρεώσεις που γνωρίζει πως δεν έχουν, αφού με το κλείσιμο της Ασπίδας δεν μπορέσαμε να εισπράξουμε ποτέ τα οφειλόμενα ασφάλιστρα. Ποιοι είναι αυτοί που πρόσφεραν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στον κολοσσό Ασπίς, και τέλος ενημερωτικά η ΜΠΡΑΙΤ Α.Ε. στεγάζεται εντός του ομίλου Ασπίς στην Λεωφ Κηφισίας 62. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι αντίστοιχο μπορεί να βοηθήσει όλο το σύστημα, μπορεί να βοηθήσει τον θεσμό να παει ποιο μπροστά, έτσι κύριοι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε».