«Εθελοντικές» απολύσεις για 900 άτομα στην Quinn

Η διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρίας Quinn ετοιμάζεται να ξεκινήσει διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το προτεινόμενο πρόγραμμα απολύσεων που θα επηρεάσει τελικά περίπου 900 μέλη του προσωπικού. 

Οι διαχειριστές κ. Paul McCann και κ. Michael McAteer είπαν ότι είναι «βαθύτατα λυπημένοι» επειδή μια σημαντική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων ήταν απαραίτητη για την διασφάλιση του μέλλοντος της εταιρείας και περισσότερων από 1.500 θέσεων εργασίας σε εννέα κέντρα.

«Αυτή είναι μια δύσκολη ανακοίνωση για εμάς και σίγουρα ακόμα δυσκολότερη για τους εργαζομένους της Quinn. Δυστυχώς, η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί βιώσιμη ασφαλιστική δραστηριότητα. Αν και ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που θα επηρεαστούν κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών θα εξαρτηθεί από την πορεία εργασιών, είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι οι πελάτες μας, τόσο οι παρόντες όσο και οι νέοι, θα επηρεάσουν άμεσα το επίπεδο απασχόλησης της επιχειρήσεων»

Ο κ. McCann και ο κ. McAteer δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη ρυθμιστική αρχή και να παρακολουθούν την επιχειρηματική δραστηριότητα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η επαναδραστηριοποίηση κερδοφόρων υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δύο διαχειριστές παραδέχτηκαν ότι ορισμένες ζημιογόνες γραμμές θα πρέπει να διακοπούν εντελώς.

Τα 900 μέλη αντιπροσωπεύουν το 37% του ποσοστού στελέχωσης και η περίοδος διαβούλευσης θα συνεχιστεί για τους επόμενους 12-μήνες σε όλες τις περιοχές. Οι διαχειριστές δήλωσαν ότι περίπου 350 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν σε όλες τα κέντρα στην πρώτη φάση της διαδικασίας.

Είπαν ότι «πρόθεσή μας είναι όλες οι απολύσεις να επιτευχθούν εθελοντικά. Αποτελεί ιδιαίτερη ενθάρρυνση για εμάς το ότι υπήρξαν άνθρωποι που στήριξαν την εταιρία στο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εταιρεία τόσο πιο θετική θα είναι η έκβαση για τους εργαζόμενους». 

Οι λεπτομέρειες των πακέτων για την προσφορά αυτή θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τις επιτροπές εργαζομένων της εταιρίας. Βασικός όρος θα είναι η καταβολή πληρωμής τεσσάρων εβδομάδων για κάθε έτος υπηρεσίας πάνω από τα συνήθη δικαιώματα εκ του νόμου. 

«Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής επίπτωση στις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών. Η διαδικασία αναδιάρθρωσης έχει λάβει υπόψη της ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο, είμαστε σίγουροι, ότι είναι ρεαλιστικό, στο πλαίσιο των στοιχείων που είναι γνωστά και των αναμενόμενων συνθηκών στις αγορές. 

«Η Quinn αποτελεί ένα σημαντικό φορέα στην ασφαλιστική αγορά και θα συνεχίσει να απασχολεί πάνω από 1.500 άτομα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης. Τα βήματα που γίνονται σήμερα, αν και η κατάσταση είναι λυπηρή και επώδυνη για τους υπαλλήλους της εταιρείας και τις οικογένειές τους, είναι αναγκαία για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ασφάλεια των εν λόγω θέσεων» ανέφεραν ο κ. McCann και ο κ. McAteer.