Bram Boon:«Ανασχηματίζοντας το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδος»

Στο συνέδριο του Economist, ο CEO της ING Ελλάδος κ. Bram Boon ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στη συζήτηση για τον ανασχηματισμό της βιομηχανίας οικονομικών υπηρεσιών.

Ο τίτλος της ομιλίας του ήταν «Ανασχηματίζοντας το Συνταξιοδοτικό Σύστημα της Ελλάδος» όπου τόνισε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα χρειάζεται αναμόρφωση, ώστε να γίνει μακροπρόθεσμα βιώσιμο και να ενισχυθεί η διαφάνειά του. 

Σύστησε την εφαρμογή του μοντέλου των τριών πυλώνων της World Bank, το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές χώρες και λειτουργεί με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα. 

Bram Boon, CEO ING ΕλλάδοςΕπίσης, πρότεινε τη δημιουργία ισχυρού νομοθετικού πλαισίου και παράλληλα τη σύσταση μίας ισχυρής ανεξάρτητης εποπτικής Αρχής για το συνταξιοδοτικό.

Η ING Ελλάδος ήταν ο κύριος χορηγός στo συνέδριο του Economist με θέμα «Τι διαμορφώνει την παγκόσμια ατζέντα», το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα από 28-30 Απριλίου 2010.

Πρόκειται για τη 14η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Κυβέρνηση της Ελλάδος που διεξάγεται στη χώρα μας, τοποθετώντας την σε κομβικό σημείο στη συζήτηση για την παγκόσμια πραγματικότητα, με τη συμμετοχή υψηλών κυβερνητικών και επιχειρηματικών εκπροσώπων. 

Ο Όμιλος ING αποτελεί έναν παγκόσμιο χρηματοοικονομικό οργανισμό, ολλανδικής προέλευσης, με σημαντική διεθνή παρουσία, παρέχοντας τραπεζικές, επενδυτικές, ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 85 εκατομμύρια ιδιώτες και οργανισμούς.

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος ING δραστηριοποιείται από το 1980 και σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ισχυρούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στη χώρα. 

Η ING στην Ελλάδα έχει 10ετή στρατηγική συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς στην προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη την ελληνική επικράτεια. 

Επιπλέον, διαθέτει ένα από τα πλέον εξειδικευμένα δίκτυα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων της χώρας με περισσότερους από 1.300 ασφαλιστικούς συμβούλους, 21 υποκαταστήματα και 28 γραφεία, προσφέροντας με διαφάνεια, αξιοπιστία και ευελιξία τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του σε περισσότερους από 200.000 πελάτες.