Στόχος η βελτίωση των μεγεθών το 2010 για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Τη βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων βλέπει για φέτος η Ευρωπαϊκή Πίστη, παρά τη γενικότερη οικονομική συγκυρία. Αναλυτικότερα η εταιρία στοχεύει σε λειτουργικά κέρδη προ φόρων στα 5 εκατ. ευρώ, έναντι 3,6 εκατ. ευρώ το 2009.

Σε ασφάλιστρα και δικαιώματα συμβολαίων 155 εκατ. ευρώ έναντι 117,9 εκατ. ευρώ το 2009 (+27,6% στο πρώτο τρίμηνο). Σε γενικά λειτουργικά έξοδα χαμηλότερα του 9%. Σε Ζημιές κλάδου αυτοκινήτου κάτω από το 62%.

Η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Πίστης αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του 2009. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γεωργακόπουλος, όσον αφορά τη διακοπή της συνεργασίας με την τράπεζα Πειραιώς ανέφερε ότι «έχουμε ζήσει και χωρίς την παραγωγή της τράπεζας. 

Η τράπεζα για δικούς της λόγους, ήλθε σε συμφωνία με την Victoria στο bancassurance και τόσο αυτοί όσο και εμείς κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό για τα συμφέροντά μας. 

Ωστόσο η συνεργασία συνερχίζεται. Πέρυσι η παραγωγή της Πειραιώς στην Ευρωπαϊκή Πίστη, ανήλθε σε 9 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος στα 4-4,5 εκατ. ευρώ σε σύνολο παραγωγής άνω των 130 εκατ. ευρώ.   

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε «αυτό το κλίμα έχουμε απευθύνει δημόσια πρόταση σε εταιρίες και δίκτυα διανομής για να φτιάξουμε μια μεγάλη εταιρία, επίσης έχουμε απευθυνθεί στους μετόχους, σε επενδυτές προκειμένου να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.  

Παράλληλα ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι η  πτώση της τιμής της μετοχής δε σημαίνει ότι η εταιρία έχασε την αξία της και τις προοπτικές της. Εξάλλου όπως είπε χαρακτηριστικά αυτό που προβάλλει η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η φερεγγυότητά της.
 
Έφερε ως παράδειγμα την ING, η οποία επέλεξε την  Ευρωπαϊκή Πίστη για τις ασφαλίσεις στα νοσοκομειακά της προγράμματα. Όπως επεσήμανε ο ίδιος η εταιρία παρέχει ευρεία γκάμα προϊόντων-υπηρεσιών που αφορούν εισόδημα, οικογένεια, περιουσία, διαχείριση κεφαλαίων. Αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, στη σταθερή διοίκηση, ενώ προέβαλλε και την ελληνικότητα της εταιρίας. 

Παράλληλα ο κ. Γεωργακόπουλος εκτίμησε ως ισχυρά όπλα της Ευρωπαϊκής Πίστης το γεγονός ότι είναι μια πραγματική Α.Ε. καθώς κανείς μέτοχος δεν έχει πάνω από το 51%, την εντιμότητα και την εργατικότητα των στελεχών που απαρτίζουν την εταιρία.