Συνεργασία ΑΧΑ Ασφαλιστικής – Eurotax

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρία Eurotax, τον κορυφαίο ευρωπαϊκό παροχέα πληροφόρησης στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Η συνεργασία υπεγράφη και ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2010. Η Eurotax δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο παρέχοντας συστηματική παρακολούθηση της αγοράς αυτοκινήτου και παροχή δεδομένων για καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα. Επιπρόσθετα, η Eurotax είναι συνεργάτης της ΑΧΑ διεθνώς.

Με την συνεργασία αυτή η ΑΧΑ Ασφαλιστική εξασφάλισε την πρόσβαση της στην βάση δεδομένων της Eurotax με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων που κυκλοφορούν στην χώρα μας. 

Με αυτήν την ενέργεια η ΑΧΑ έχει πλέον στην διάθεσή της επιπλέον στοιχεία για τα οχήματα που ασφαλίζει και συγκεκριμένα ανάλογα με την μάρκα, το μοντέλο και την έκδοση  στοιχεία για την πραγματική ιπποδύναμη, το βάρος, το αμάξωμα, τον πρόσθετο εξοπλισμό και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά επιβατικών οχημάτων ΙΧ και φορτηγών ΙΧ έως 3,5 τόνους.

Η βάση δεδομένων της Eurotax αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την πληρέστερη ενημέρωση της ΑΧΑ, για τα οχήματα που ασφαλίζει, σωστή εκτίμηση του προς ασφάλιση κινδύνου και συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων για ορθή τιμολόγηση.