Κοχλάζει το ηφαίστειο της εποπτείας

Εφόρμηση ετοιμάζει η Επ.Ε.Ι.Α. στην αγορά μέχρι να εφαρμοστεί το νέο σχέδιο εποπτείας που μήνες τώρα ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Μέχρι να γίνει πραγματικότητα, η γνωστή Επιτροπή οφείλει να συνεχίσει τον ρόλο της. Και έτσι θα γίνει. Συνεπώς κάποιες εταιρίες οφείλουν να ανησυχούν εκ νέου.

Παρά το ότι ξεπέρασαν τα πρώτα εμπόδια, τώρα ας γνωρίσουν ότι έρχονται και άλλα. Πάντως, η αγορά συνεχίζει να βιώνει την κρίση με τον δικό της τρόπο. Τα αποτελέσματα των εταιριών είναι γενικά καλά, εντούτοις οι εργασίες δεν τρέχουν κατά τις προσδοκίες.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της Ευρωπαϊκής Πίστης ήταν θετικά, +27,6% τα καθαρά ασφάλιστρα όλων των κλάδων και + 102,3% ο κλάδος Ζωής, αναλύοντας προσεχτικά τα αποτελέσματα υπάρχει και ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο.

Ο κλάδος Γενικών Ασφαλειών που συμμετέχει με 25% στα συνολικά ασφάλιστρα, παρουσίασε πτώση -13%, που οφείλεται στη διακοπή της συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς

Κινητικότητα δικτύων και στελεχών γενικότερα εμφανίζεται εσχάτως στην αγορά. Βέβαια κάποιοι μετανιώνουν. Για παράδειγμα, βραχύβια αποδείχθηκε η μετακίνηση του κ. Βαμβακάρη από την Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της Μινέττα στην Υδρόγειο, καθώς μόλις ένα μήνα μετά, επέστρεψε και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Συμπέρασμα θετικό για την οικογένεια…