back to top
11.7 C
Athens
Κυριακή 15 Μαρτίου 2026

Ανατρεπτικές αλλαγές (;) στην ασφαλιστική αγορά

Της Ελενας Ερμείδου

Είναι ο μόνος κλάδος της οικονομίας που ακούγεται τόσο πολύ με την έλευση της νέας κυβέρνησης. Σχετίζεται με όλη την οικονομία και, αν όσα ανακοινώνονται ξεκινήσουν να γίνονται τότε θα μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έγιναν στο θεσμικό περιβάλλον που θα αλλάξει όλη την εικόνα της χώρας, πριμοδοτώντας την ανάπτυξη.

- Advertisement -

Ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη δήλωση του νυν υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη «υπάρχει τεράστια ύλη στις ασφάλειες».

Αν το εξετάσουμε θα δούμε ότι δεν έχει υπάρξει μία ημέρα που να μην γίνεται ένας συσχετισμός της ασφαλιστικής αγοράς με άλλους κλάδους όπως είναι η υγεία, οι φυσικές καταστροφές, οι συντάξεις, οι ασφαλιστικές, και τελευταία ακούστηκε η συνεργασία του ΕΛΓΑ με την ιδιωτική ασφάλιση.  Αυτό σημαίνει ότι το οι προτάσεις του ΟΟΣΑ, οι προτάσεις της ΕΑΕΕ, οι προτάσεις του ΙΟΒΕ μένει να υλοποιηθούν δίνοντας η Πολιτεία το πράσινο φως.

- Advertisement -

Οπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB δεν είμαστε εμείς που ανακαλύπτουμε τον τροχό.

Τα σχήματα αυτά ήδη εφαρμόζονται στο εξωτερικό και τελευταία η ΕΕ τα προωθεί ακόμα περισσότερα για να βελτιώσει τους κρατικούς προϋπολογισμούς και να ενισχύει τις επενδύσεις, μετασχηματίζοντας τον τρόπο που χρηματοδοτούνται οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Στόχος της ΕΕ μεταξύ άλλων είναι να ξεφύγουν οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες από την εξάρτηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, άλλωστε και για αυτό πραγματοποιήθηκαν κάποιες τροποποιήσεις στις δομές του Solvency II ενώ μένουν κάποιες ακόμα προτάσεις να υλοποιηθούν.

Η χώρα χρειάζεται ΣΔΙΤ στην υγεία. Τονίστηκε τελευταία και από ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων. Υπάρχει η δυναμική δεν αξιοποιείται. Συνεργασία των ασφαλιστικών με τον ΕΛΓΑ σίγουρα μπορεί να υπάρξει, θέλει δουλειά όμως. Στις συντάξεις, δεν το συζητάμε, το κράτος με ένα πόδι δεν μπορεί να περπατήσει. Για να αντιμετωπιστούν οι φυσικές καταστροφές χρειάζονται και οι ασφαλιστικές και οι αντασφαλιστές.

Την πόρτα του ΕΣΥ χτυπά η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας

Για όσους συνεχίζουν να έχουν αντιρρήσεις πριμοδοτώντας τους πολίτες με ανασφάλεια, οι ασφαλιστικές είναι σχεδόν ανέφικτο να χρεοκοπήσουν. Το λένε οι ασφαλιστικές, η ΤτΕ μετά την υιοθέτηση του Solvency II. Ακούστηκε για πρώτη φορά και από την νέα κυβέρνηση.

Καλλιεργείται το έδαφος για συνεργασία ασφαλιστικών – ΕΛΓΑ

Μένουν να ψηφιστούν νόμοι, να γίνουν προτάσεις.

Φαίνεται να πηγαίνουν καλά τα πράγματα για τις ασφαλιστικές και όπως είχε τονίσει λίγα χρόνια πριν επίσης ο κος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου η αγορά μπορεί να μικρύνει αλλά οι ευκαιρίες μεγαλώνουν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η κρίση στο Ιράν με τα μάτια της Allianz Trade, η πυρηνική ενέργεια λύση στην κρίση

Τι απαιτείται να πράξει η Ευρώπη προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει ενεργειακές κρίσεις

Η Ελλάδα βάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία των εργαζομένων: δεξιότητες, ασφάλεια και δίκαιη ανάπτυξη

Την ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, ενδεχομένως και εισφορών από επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ΤΝ, έθεσε στις Βρυξέλλες η Ν. Κεραμέως

Δημοσίευση δέσμης μέτρων «Omnibus Ι» στο πλαίσιο της νομοθεσίας sustainable finance

Tροποποιούνται οι Οδηγίες για τη δέουσα επιμέλεια και τις εκθέσεις βιωσιμότητας

Νέο Solvency II Newsletter από την ΕΑΕΕ

Η παρούσα έκδοση επικεντρώνεται στις μεταβολές που εισήγαγε η Οδηγία (ΕΕ) 2025/2 για τις υποχρεώσεις εποπτικών αναφορών και δημοσιεύσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Ένας ασφαλιστής στον δρόμο για την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής

Στην πολιτική οι διαδρομές με πραγματικό βάθος ξεκινούν από τη βάση της κοινωνίας και επιστρέφουν σε αυτήν με περισσότερη εμπειρία, γνώση και ευθύνη

Κλοπές αυτοκινήτων: Η μάστιγα που απειλεί τους δρόμους μας

Σε έναν κόσμο όπου οι κλοπές αυτοκινήτων εξελίσσονται σε καθημερινό φαινόμενο, η πρόληψη είναι μονόδρομος

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αναζητά Έμπειρο Στέλεχος Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης και Τεχνικών Ασφαλίσεων

Η εταιρεία προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης σε ένα σύγχρονο, φιλικό και οργανωμένο περιβάλλον

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Προστάτεψε το συκώτι σου. Σώσε τον Κίτρινο Ήρωα!»

Καμπάνια ενημέρωσης της ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Στη μαγευτική Αλσατία ταξίδεψε η Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Κοινή υπόσχεση, στο επόμενο ταξίδι όχι απλώς να μη λείψει κανείς, αλλά «η ομάδα να είναι πολυπληθέστερη με νέους Συνεργάτες και νέες συμμετοχές»

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο καλός ύπνος ως βασική προϋπόθεση υγείας

Η χρόνια στέρηση ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σειρά νοσημάτων και αυξάνει την πιθανότητα τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club