Στα 123 εκατ. ευρώ ανήλθε η παραγωγή πρώτου τριμήνου της Interamerican

Παρά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον, η επιλεκτική τάση της αγοράς προς την κατεύθυνση της ιδιωτικής ασφάλισης με κριτήρια τη φερεγγυότητα, αξιοπιστία και ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών καταγράφεται στα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Interamerican

Συνολικά, τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά το α’ τρίμηνο ανήλθαν στα 123 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,1%, καλύπτοντας τον στόχο της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, η εταιρία παρουσιάζει στον κλάδο ζωής σύνολο μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων 62,3 εκατ. ευρώ έναντι 60 εκατ. κατά το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 5%, που οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη ζήτηση που παρουσίασαν τα unit linked προγράμματα (αύξηση 2,5%). 

Ωστόσο, τα παραδοσιακά ατομικά προγράμματα κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο με ασφάλιστρα 41,3 εκατ. ευρώ, που κυμαίνονται στα επίπεδα του 2009 περίπου. Ειδικότερα, η νέα παραγωγή ζωήςυγείαςομαδικών ασφαλίσεων αθροιστικά έφθασε τα 12,8 εκατ. αυξημένη κατά 27%.

Στις γενικές ασφάλειες η Interamerican παρουσιάζει κατά το α’ τρίμηνο σημαντική αύξηση των μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων ύψους 15,9%, που φθάνουν τα 58,3 εκατ. ευρώ.
 
Επισημαίνεται η αύξηση κατά 19,4% στον κλάδο αυτοκινήτου, όπου η εταιρία ενέγραψε 46,6 εκατ. ασφάλιστρα. Στον κλάδο πυρός τα ασφάλιστρα στο τρίμηνο ανήλθαν στα 8,3 εκατ. αυξημένα κατά 7,1%. 

Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον τομέα βοηθείας (οδική, άμεση ιατρική) κινήθηκαν στα επίπεδα του 2009 και φθάνουν στα 9,1 εκατ., συμπεριλαμβανομένων των εγγεγραμμένων στην εταιρία γενικών ασφαλειών από εσωτερικές συνέργιες.

Η Interamerican προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε μια συνδυασμένη διάθεση νέων προγραμμάτων τη λογική του συστήματος, που χαρακτηρίζονται από τυποποίηση και απλές-ευέλικτες διαδικασίες έκδοσης. 

Ξεκίνησε με το νέο σύστημα προστασίας εισοδήματος και οικογένειας «Family Life», παρουσίασε το πρόγραμμα MEDIplan Senior με τη συνεργασία της Ευρωκλινικής Αθηνών για την φροντίδα υγείας ατόμων άνω των 50 ετών «χωρίς κανόνες underwriting» και συνεχίζει με το «Business & Easy Business» για την ασφάλιση μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και με βελτιώσεις στα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης «Micro Group Protection» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Γ. Κώτσαλος, η Interamerican βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχοντας ιεραρχήσει τις προτεραιότητές της στην οργάνωση και στις πωλήσεις με τις επιταγές της δύσκολης εποχής και των πραγματικών αναγκών της αγοράς. 

«Έχουμε επιτύχει να είμαστε αρκετά πάνω από το μέσο επίπεδο της αγοράς και επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση της εμπορικής δραστηριότητας και της διαχείρισης χαρτοφυλακίου -ειδικά σε κερδοφόρους τομείς- καθώς και στις διαδικασίες και στις μηχανογραφικές εφαρμογές. 

Επιζητούμε τη συνεχή βελτίωση στη διαχείριση των αποζημιώσεων, στην ποιότητα των πωλήσεων και στην πιστότητά μας έναντι των ασφαλισμένων» επισημαίνει ο επικεφαλής του ομίλου.