Ασφαλισμένοι Ασπίς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικομικών

Περίπου 1.000 ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην συνέχεια στη Βουλή και κατόπιν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ήταν η πρώτη μαζικού χαρακτήρα εκδήλωση που οργάνωσε το Σωματείο Ασφαλισμένων Ασπίς Πρόνοια. Στο υπουργείο Οικονομικών, οι ασφαλισμένοι συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα κ. Πλασκοβίτη, που τους υποσχέθηκε συμβολή στο διάλογο στα πλαίσια της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου. 

Η πρόεδρος του Σωματείου πάντως κα. Αικατερίνη Σιδέρη, επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο περιορίζει κατά 50% τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων στην περίπτωση που δε βρεθεί ανάδοχος εταιρία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στη Βουλή, όπου έγινε επίδοση ψηφίσματος στις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων. Υπενθυμίζεται, ότι έχει κατατεθεί από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
 
Ακολούθησε πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου έγινε συνάντηση με τον κ. Δελαπόρτα, νομικό σύμβουλο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη

Ο κ. Δελαπόρτας, αφού υποστήριξε ότι το κράτος δεν έχει χρήματα να δώσει, ζήτησε από το Σωματείο να επανέλθει με λεπτομερείς, νομικά επεξεργασμένες θέσεις, στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νέο νομοσχέδιο.

Όπως επισημαίνει η κα. Σιδέρη, αν το κράτος δεν έχει χρήματα, είναι καθοριστικής σημασίας να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Επιτροπή για το ξέπλυμα  μαύρου χρήματος, προκειμένου να διερευνήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Ψωμιάδη για να βρεθεί τι έγινε με τα χρήματά των ασφαλισμένων.

Επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Ασφαλισμένων Ασπίς Πρόνοια, προγραμματίστηκε στις 4 Μαΐου, έξω από τα γραφεία της Ασπίς Πρόνοια.