Victoria Ασφαλιστική: Η σημασία της Επικοινωνίας στην Ασφάλιση

Οι στατιστικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το 80% περίπου του χρόνου μας το χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε. Όταν αυτό συμβαίνει αποτελεσματικά, η επαγγελματική αλλά και η προσωπική μας ζωή μπορεί να βελτιωθεί άμεσα και καταλυτικά, προσφέροντας πραγματικά ποιοτική εξυπηρέτηση στους Πελάτες και τους Συνεργάτες μας.

Με αυτή τη σκέψη η Διεύθυνση Προσωπικού της Victoria διοργάνωσε 4 εκπαιδευτικές ημερίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να επανεκπαιδεύσει το διοικητικό προσωπικό στην «τέχνη της επικοινωνίας» και ειδικότερα στην τηλεφωνική επικοινωνία. 

Η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το διοικητικό προσωπικό και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές δεν αποτελεί κάτι καινούργιο στην στρατηγική βελτίωσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων που ακολουθεί η εταιρία, όμως αυτή τη φορά ο τρόπος εκπαίδευσης ήταν πράγματι καινοτόμος.

Στις ημερίδες αυτές αναπτύχθηκαν ενότητες που αφορούσαν το όραμα και την αποστολή της Victoria, τους επιμέρους στόχους της εταιρίας και την «εργαστηριακή παρατήρηση» που βοήθησε τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν γνώσεις που επηρεάζουν τη διαπροσωπική επικοινωνία μέσα στον εργασιακό χώρο.

Το «βιωματικό εργαστήριο» που αποτέλεσε χρονικά και τη μεγαλύτερη ενότητα εκπαίδευσης, αποδείχτηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού κράτησε σε εγρήγορση όλους τους συμμετέχοντες, που απόλαυσαν πραγματικά όλες τις εκπαιδευτικές ώρες, εμπεδώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη και τις αστοχίες που μπορούν να συμβούν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ακόμη και από τους πιο έμπειρους χρήστες της τηλεφωνικής συσκευής. 

Μέσα από την ανάπτυξη ρεαλιστικών σεναρίων και την τεχνική της παρατήρησης, το διοικητικό προσωπικό είχε τη δυνατότητα να μάθει να παρατηρεί προσεκτικά τις στάσεις και τα συναισθήματα των άλλων, αναγνωρίζοντάς τα μέσα από το τηλέφωνο, να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτογνωσία των προτερημάτων και των αδυναμιών του και τέλος να συνειδητοποιήσει ότι η τηλεφωνική διαχείριση πελατών είναι μια πολύ ιδιαίτερη επικοινωνία και απαιτεί την εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων και τακτικών.

Η Διεύθυνση Προσωπικού της Victoria έχει σαν στόχο την υιοθέτηση της φιλοσοφίας της «δια βίου εκπαίδευσης» αφού αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση της ποιότητας στις προσφερόμενες υπηρεσίες και βασικό άξονα για τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης Πελατών και Συνεργατών μιας εταιρίας.