back to top
21.1 C
Athens
Σάββατο 23 Μαΐου 2026

Αυτή είναι η «χρυσή πεντάδα» της ασφάλισης

Τη λίστα με την «χρυσή πεντάδα» των ασφαλιστικών εταιρειών καταγράφει το Marketing91 που καταγράφει τις τάσεις της αγοράς σε μια σειρά από κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως.

Για τη σύνταξη της εν λόγω λίστας, αξιολογήθηκαν μια σειρά παραγόντων, ποσοτικών και ποιοτικών μεταβλητών που αφορούν μεταξύ άλλων το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούν οι ασφαλιστικές, την οικονομική του δραστηριότητα και αποτελέσματα καθώς και στα συμβόλαιά τους.

- Advertisement -

Αναλυτικά οι εταιρείες:

  1. «Βασίλισσα» της ασφαλιστικής αγοράς στέφεται η AXA με πωλήσεις που αγγίζουν τα 100 δις ευρώ σε ετήσια βάση. Απασχολεί 157.000 άτομα με πελατειακή βάση που ανέρχεται περίπου στα 102.000.000.
  2. Δεύτερη τη τάξει έρχεται η Zurich Insurance Group, με δυναμική παρουσία σε 170 και πλέον χώρες και έσοδα 60 δις ευρώ ετησίως. Η ασφαλιστική δημιουργήθηκε το έτος 1872 και σιγά – σιγά εξελίχθηκε σε κολοσσό.
  3. Η China Life Insurance είναι η ασφαλιστική που από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της καταγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία. Αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική παγκοσμίως, όσον αφορά στην κεφαλαιοποίηση . Το όνομά της φιγουράρει επί 16 συναπτά έτη στον κατάλογο των «500 ισχυροτέρων παγκοσμίως» του Fortune και απασχολεί  175.000 και πλέον εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.
  4. Η Berkshire Hathaway, εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Warren Βuffet και δραστηριοποιείτο στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πλέον έχει μετατραπεί σε κολοσσό με πολλούς κλάδους δραστηριότητας και με έμφαση στην (αντ)ασφάλιση. Στις θυγατρικές της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Dairy Queen, Geico, J. Heinz Company κ.ά.
  5. Την πεντάδα συμπληρώνει η Prudential plc, κορυφαίο «παίκτη» στην αγορά ασφαλίσεων. Δραστηριοποιείται παγκοσμίως χρησιμοποιώντας τα brand names “ Jackson National Life Insurance Co”, “Prudential Corporation Asia” και “M & G Investments”. Το έτος 2017 κατέγραψε έσοδα 53 δισ. δολαρίων και απασχολεί περί τους 50.000 εργαζομένους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ERGO: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου Εταιρικών Συνεργατών ο Βασίλης Αντύπας

Με πολυετή πείρα στον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Αντύπας αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Δικτύου

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

Ασφαλιστικές: Δουλειά, εμπιστοσύνη ή greenwashing;

Δεν υπάρχει κάτι άλλο από πράσινο στην ζωή μας;

Όμιλος Affidea: Σχεδιάζοντας την Υγειονομική Περίθαλψη του Αύριο με τους Ειδικούς της Ασφάλισης στον κλάδο Υγείας

40 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και εξωτερικό συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου «The Future of Healthcare in Greece» 2024

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στη Vienna Insurance Group πέρασε η Ασφαλιστική της Νυρεμβέργης

Τι ανέφερε ο Hartwig Löger της VIG και ο Harald Rosenberger της Nürnberger

Allianz Commercial: Ο πόλεμος Νο 1 κίνδυνος πολιτικής βίας για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως

Eπιταχύνεται η ζήτηση για προγράμματα ασφάλισης έναντι πολιτικής βίας και τρομοκρατίας, αλλάζουν οι στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων εφοδιαστικής αλυσίδας

O HALA στο FUEDI & NIVRE Seminar 2026

Οι πραγματογνώμονες διαμορφώνουν το μέλλον της διαχείρισης απαιτήσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Holdings απέκτησε το 50% της Alpha Insurance Brokers

Η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στη ρουμανική αγορά και διευρύνει στρατηγικά τη διεθνή της παρουσία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή