Allianz: «Βλέπει» αστάθεια με μικρές διακυμάνσεις των τιμών στις αγορές

Αστάθεια, με μικρές διακυμάνσεις των τιμών στις αγορές μετοχών, αναμένουν οι αναλυτές της Allianz, που προτείνουν η ενεργή διαχείριση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων να συνεχιστεί έως ότου οι κεφαλαιαγορές σταθεροποιηθούν.

Όπως αναφέρει ο κ. Hans-Jorg Naumer, αναλυτής της Allianz, στο Capital Markets Monthly Απριλίου, η προαναφερόμενη αστάθεια στις τιμές των μετοχών προκαλείται από τους βασικούς οικονομικούς δείκτες που επιβεβαιώνουν την εικόνα της ανάπτυξης, η οποία μοιάζει με το αντεστραμμένο σύμβολο της τετραγωνικής ρίζας, καταγράφοντας «μεγάλη και απότομη πτώση, γρήγορη ανάκαμψη σε επίπεδο ανάπτυξης, που όμως είναι συνολικά χαμηλότερη από ότι πριν από την κρίση».

Κατά τον Hans-Jorg Naumer, οι αναλυτές έχουν πλέον γίνει περισσότερο επιφυλακτικοί λόγω του γεγονότος ότι οι θετικές αναθεωρήσεις των προσδοκιών για τα κέρδη έχουν χάσει μέρος της δυναμικής τους.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, η περίοδος αναφοράς των εταιρικών κερδών για το πρώτο εξάμηνο του 2010 αρχίζει τον Απρίλιο και δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις αγορές.

Προσθέτει δε ότι «οι εκ των προτέρων «κατευθυντήριες γραμμές» που παρείχαν οι εταιρείες στους αναλυτές ήταν μάλλον θετικές», ωστόσο τονίζει ότι δεν αναμένονται πολλές θετικές εκπλήξεις, καθώς οι κύκλοι εργασιών εκτιμάται ότι θα παραμείνουν υποτονικοί.