Μετακινήσεις δικτύων και περικοπές ασφαλιστών

Παράδοξα συμβαίνουν ακόμα στην ασφαλιστική αγορά. Και τα χαρακτηρίζουμε ως παράδοξα καθώς δεν γίνεται κατανοητό, το πώς μεγάλες, δυναμικές και γενικά καλές εταιρίες με όνομα και φήμη στην αγορά να αντιμετωπίζουν προβλήματα διατήρησης συνεργατών.

Τι είναι αυτό που οδηγεί σε μετακινήσεις ή απώλειες -όπως θέλει ο καθένα το λεει- δικτύων ή και προσώπων; Χρειάζεται έρευνα των αιτιών, όπως επίσης χρειάζεται και προσεκτική ανάλυση των οικονομικών στοιχείων.

Αυτά συζητούνται μεταξύ μεγαλοασφαλιστών που προβληματίζονται για το μέλλον της αγοράς. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα θέματα πιο καθημερινά που αφορούν την παραγωγή εργασιών.

Το βάρος δίνεται στο Bancassurance με ότι σημαίνει αυτό για την αγορά. Έρχονται νέα κόλπα ώστε το κανάλι αυτό προώθησης συμβολαίων να αναπτυχθεί με περισσότερο αυτοματισμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό απασχολεί το σύνολο των εταιριών και δεν αποκλείεται να υπάρξει και κοινή δράση. Αυτό σημαίνει ότι τα μηνύματα δεν είναι ευνοϊκά για τα άλλά κανάλια προώθησης συμβολαίων.

Οι περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό χτυπούν την πόρτα της ασφαλιστική αγοράς.Και αποτελεί πλέον κοινό μυστικό ότι ο προβληματισμός των αρμοδίων οδηγεί  προς την κατεύθυνση περικοπών.

Ο εκσυγχρονισμός, η οικονομική κρίση, οι κινήσεις αυτοματισμού θα φάνουν μέχρι το τέλος του έτους και στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, λόγω έλλειψη απαρτίας.