Νέες διαμαρτυρίες για την Ασπίς Πρόνοια

Νέες κινητοποιήσεις ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ προκαλεί η κυβέρνηση επιμένοντας να καθυστερεί στην επίλυση του προβλήματος, αλλά και να μην κινεί τα νήματα της δικαιοσύνης σε ότι αφορά τους υπαίτιους για τα όσα συνέβησαν με την ανακληθείσα ασφαλιστική εταιρία.

Αυτή τη φορά τη διαμαρτυρία εκδηλώνει το Σωματείο Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του ομίλου Ασπίς Πρόνοια, το οποίο καλεί τα μέλη του στις 26 Απριλίου και ώρα 12:00 στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταθέσουν σειρά προτάσεων στον υπουργό, κ. Παπακωνσταντίνου.

 Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει την αδυναμία της πολιτείας να διαχειριστεί το κοινωνικό αυτό ζήτημα, όπως και την παντελή έλλειψη συστημάτων και εγγυήσεων στις ασφαλίσεις Ζωής που ισχύουν σε άλλα κράτη.

Το Σωματείο στρέφεται και κατά των ασφαλιστικών εταιριών, όπως και κατά των ασφαλιστών, τους οποίους κατηγορεί για έλλειψη συνειδητοποίησης του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι τόσο η ασφαλιστική αγορά, όσο βέβαια και οι ασφαλισμένοι στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, αλλά και την Commercial Value, αναμένουν από το υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει στη βουλή νομοθετική πρόταση για την συγκρότηση Εγγυητικού Κεφαλαίου Κλάδου Ζωής.

Ωστόσο, παρά τις πολλές και σοβαρές κοινωνικές διαστάσεις του όλου θέματος, το υπουργείο επιμένει να καθυστερεί στη νομοθετική του αντίδραση, με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσφορία κυρίως στο ασφαλιζόμενο κοινό των δύο προαναφερόμενων ασφαλιστικών εταιρειών, που επί μήνες ουσιαστικά παραμένουν ανασφάλιστο.