Διαμεσολαβούντες: Αποτελέσματα και απαντήσεις των εξετάσεων της 6ης Μαρτίου

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων για τους υποψήφιους διαμεσολαβούντες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Μαρτίου. 

Οι εξετάσεις έγιναν, προκειμένου οι επιτυχόντες να αποκτήσουν την πιστοποίηση που απαιτείται και να μπορούν στη συνέχεια να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν υπηρεσίες ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στους πελάτες τους.

Συμμετείχαν ειδικότερα, υποψήφιοι από τις τέσσερις κατηγορίες διαμεσολαβούντων (ασφαλιστικοί σύμβουλοι, συντονιστές, πράκτορες και μεσίτες) και η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε τρία εξεταστικά κέντρα: Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ), στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας (Ε.Π.Ι).

Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας διαμορφώθηκε σε 74,3%  και για τις τέσσερις κατηγορίες υποψήφιων. Συνολικά συμμετείχαν 1.067 άτομα, από 1.197 που είχαν δηλωθεί (ποσοστό αποχής 10,86%). 

Τη μερίδα του «λέοντος» στις συμμετοχές (868 άτομα και ποσοστό 81,3% επί του συνόλου) είχαν οι υποψήφιοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι. Ακολούθησαν οι υποψήφιοι συντονιστές (95 άτομα), οι πράκτορες (70) και οι μεσίτες με 34 άτομα.

Πιο «διαβασμένοι» εμφανίστηκαν οι συντονιστές και οι πράκτορες με ίδιο ποσοστό επιτυχίας (80%). Ακολούθησαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι με 73,5% και οι μεσίτες με 67,7%. Υπενθυμίζουμε ότι ως βάση επιτυχίας έχει οριστεί το 50%.

Την υψηλότερη βαθμολογία όλων είχε ο κ. Ελευθέριος Μυλωνάς στην κατηγορία των ασφαλιστικών συμβούλων, προερχόμενος από την Interamerican και η βαθμολογία του οποίου ήταν 97%. Οι επόμενες εξετάσεις είναι προγραμματισμένες για τις 5 Ιουνίου.

Είναι σημαντικό, ότι σε εποχές δύσκολες, «νέο αίμα» εισέρχεται στον κλάδο, μήνυμα ελπίδας για τη συνέχεια. Ο χώρος των ασφαλειών, πέραν της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει ως γνωστόν σήμερα και τις συνέπειες που προκάλεσαν οι εξελίξεις γύρω από το κλείσιμο των εταιριών.

Αποδεικνύεται επίσης, ότι παρά τον έντονο ανταγωνισμό και τη δυναμική παρουσία ή προοπτική άλλων δικτύων όπως είναι το bancassurance και το internet, κάθε κανάλι διανομής έχει το κοινό του, το δικό του χώρο για να κινηθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγορά χρειάζεται σοβαρούς επαγγελματίες, που θα είναι και αυτοί οι οποίοι θα επιβιώσουν μακροπρόθεσμα.

Δείτε σχετικά με τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Μαρτίου 2010:

Αποτελέσματα των εξετάσεων για Ασφαλιστικούς Συμβούλους

Αποτελέσματα των εξετάσεων για Συντονιστές

Αποτελέσματα των εξετάσεων για Πράκτορες

Αποτελέσματα των εξετάσεων για Μεσίτες

Ερωτήσεις και πρότυπες απαντήσεις Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ερωτήσεις και πρότυπες απαντήσεις Συντονιστών

Ερωτήσεις και πρότυπες απαντήσεις Πρακτόρων

Ερωτήσεις και πρότυπες απαντήσεις Μεσιτών