Σημαντική η συμβολή της Generali Γαλλίας στο ταξίδι του κ. Etienne

Ο Γάλλος γιατρός κι εξερευνητής, κ. Jean-Louis Etienne έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε μόνος του με αερόστατο πάνω από το Βόρειο Πόλο

Με την υποστήριξη της Generali Γαλλίας απογειώθηκε το πρωί της 5ης Απριλίου, από το Λονγκιεάρμπεν, στο αρχιπέλαγος της Σπιτσβέργης, για να φθάσει με αερόστατο στο Βόρειο Πόλο. 

Τα επιστημονικά όργανα πάνω στο αερόστατο, μέτρησαν με ακρίβεια την περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε όζον και σε διοξείδιο του άνθρακα, καθώς επίσης και τα μαγνητικά πεδία. 

Μετά από 121 ώρες πτήσης και 3.631 χιλιόμετρα πάνω από τον Αρκτικό Ωκεανό, με την βοήθεια ενός ελικοπτέρου προσγειώθηκε στο Bagatai της Ρωσίας. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, υποχρεώθηκε να αλλάξει την πορεία του και δεν έφθασε στην Αλάσκα όπως σχεδίαζε. 

Η εκπρόσωπος επικοινωνίας της Generali Γαλλίας  κα. Marie-Christine Lanne, συνεχάρη εκ μέρους του προέδρου της εταιρίας και των 10.000 εργαζομένων σε αυτή, τον κ. Jean-Louis Etienne, για την επιτυχία αυτή. Επέδειξε αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα και θάρρος, είπε η εκπρόσωπος της Generali.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες της αποστολής, μπορείτε να ανατρέξετε στα πιο κάτω link:

http://gao.generation-responsable.com/

http://www.jeanlouisetienne.com/generali_arctic_observer/

http://support.generali.at/generali-arctic-observer/