Η Εθνική Ασφαλιστική δε θα πουληθεί τα επόμενα χρόνια

Η Εθνική Τράπεζα, δε σκέφτεται να πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική τα επόμενα δύο με πέντε χρόνια. Αυτό τόνισε ο νέος πρόεδρος της εταιρίας κ. Λεωνίδας Θεόκλητος κατά τη διάρκεια γεύματος γνωριμίας της νέας διοίκησης με δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

Τόσο ο κ. Θεόκλητος, όσο και ο νέος διευθύνων σύμβουλος κ. Μίνος Μωυσής, επεσήμαναν, ότι σκοπός της νέας διοίκησης είναι η άμεση κερδοφορία, ώστε αν η τράπεζα αντιμετωπίσει κάποτε το ενδεχόμενο της πώλησής της, να βρεθεί σε μεγάλο δίλημμα, λόγω ακριβώς της υψηλής κερδοφορίας σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια.

Ο κ. Μωυσής, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι «πλέον οι αριθμοί είναι τα πάντα». Για το λόγο αυτό χαρακτήρισε ορθή κίνηση τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων για τα οικονομικά και τις πωλήσεις στο πρόσωπο του κ. Ιωάννη Βασιλάτου, τόσο από πλευράς ικανοτήτων, όσο και γιατί πωλήσεις και κόστος πωλήσεων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για συνταξιοδοτικά προγράμματα, ειδικά για όσους απολύονται ή δε βρίσκουν εύκολα δουλειά λόγω ηλικίας, προκειμένου να φτάνουν στη εκπλήρωση του στόχου της σύνταξης.

Μιλώντας για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, τόνισε, ότι συναντώντας τους ίδιους ανθρώπους μετά από πέντε χρόνια απουσίας του ίδιου, διαπίστωσε αλλαγή νοοτροπίας, γεγονός που είναι πολύ θετικό για το μέλλον του κλάδου.

Η Ένωση πρόσθεσε, πρέπει να εμπλακεί στο διάλογο για τα συνταξιοδοτικά και επαγγελματικά ταμεία. Μάλιστα, στο «παραπέντε» δεν υπέγραψε ο ίδιος πριν πέντε χρόνια ως πρόεδρος τότε της αρμόδιας επιτροπής της Ένωσης, τη νομοθεσία με το υπουργείο για την ανάπτυξη των επαγγελματικών ταμείων.

Σε ότι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική, επεσήμανε ότι όλες οι θυγατρικές της βγάζουν κέρδη, αλλά εκτός εκείνων που ήδη δραστηριοποιείται, δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια επέκτασης σε άλλες ξένες αγορές.

Χαρακτήρισε ως πλεονέκτημα σήμερα τους εισπράκτορες ασφαλίστρων που εφαρμόζει η Εθνική λόγω της προσωπικής σχέσης με τον πελάτη και ότι στο χώρο του αυτοκινήτου, η εταιρία δε σκοπεύει να προχωρήσει εφέτος σε άλλες αυξήσεις ασφάλιστρων. Για το ίδιο θέμα, ο γενικός διευθυντής κ. Τάσσος Παγώνης, τόνισε ότι τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων στην Εθνική, βρίσκονται σήμερα πάνω από το μέσο όρο της αγοράς.

Το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος κ. Θεόκλητος δεν προέρχεται από τον ασφαλιστικό, αλλά από τον τραπεζικό κλάδο, δίνει μια φρέσκια «ματιά» για τα ασφαλιστικά δρώμενα, επεσήμανε ο κ. Μωυσής, μεταφέροντας διαφορετικές αντιλήψεις και εμπειρίες. Και αυτό γιατί, όταν είναι κανείς ασφαλιστικό στέλεχος για πολλά χρόνια έχει παγωμένες αντιλήψεις, πρόσθεσε.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε, ότι η νέα διοίκηση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην ομήγυρη και τους δημοσιογράφους γιατί συνδυάζει εμπειρία, σφαιρική γνώση της αγοράς και γενικότερη επί οικονομικών θεμάτων και έχει σχέδιο για τη μεταμόρφωση και ανάπτυξη της Εθνικής.