Δεν υπάρχει λόγος να κινηθούν…

Ένα βήμα ακόμα προς την γνωστή κατεύθυνση έγινε και πάλι. Η κυβέρνηση αναμόχλευσε τις επί διήμερο «καθισμένες» διαβουλεύσεις  της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
 
Αυτή τη φορά με επιστολή, που διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν αφορά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, η κυβέρνηση επιχειρεί να προκαλέσει κουβέντα σχετικά με ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών.

Τίποτα καινούργιο. Και καμία πρόοδος. Παρατηρείται μια αρρωστημένη σχεδόν εμμονή να γυρνούν τα πράγματα γύρω από ένα θέμα το οποίο όλο δίδεται η εντύπωση ότι λύνεται και όλο άλυτο παραμένει.

Στην αρχή ήταν το ποίος. Τελικώς βρέθηκε φόρμουλα όπου κανείς δεν θα έχει παράπονο.. Και το ΔΝΤ και η Ε.Ε.. Μετά ανέκυψε θέμα τρόπου ώσπου εντοπίστηκε η «συνταγή» του μηχανισμού με ποσοστώσεις βοήθειας. 

Ακολούθως δόθηκε η εντύπωση ότι ξεκαθάρισε η κατάσταση και η κυβέρνηση θα κάνει ενδοσκόπηση ασχολούμενη με τα προβλήματα του εσωτερικού.

Ωστόσο η χαρά ήταν μικρή. Έσκασε η επιστολή και πάλι το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο εξωτερικό. Όλα «συνωμοτούν» στο να μην ασχοληθούμε με τα θέματα της οικονομίας στο εσωτερικό οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι οι βελτιώσεις που αναμένει η κοινωνία μετατίθενται για το μέλλον. 

Κάποια στιγμή χρειάζεται και προσήλωση για να δοθεί -τουλάχιστον- η εντύπωση ότι κάποιος ασχολείται και με άλλα θέματα. Εκτός και αν είναι τόσο βέβαιοι ότι θα ασχοληθούν άλλοι με αυτά. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να κινηθούν…