Τέσσερις κυπριακές ασφαλιστικές εδραιώνονται στην ελληνική αγορά

«Πλώρη» για την ελληνική αγορά έχουν βάλει τέσσερις ασφαλιστικές από την Κύπρο, δύο εκ των οποίων δραστηριοποιούνται εδώ και λίγα χρόνια στη χώρα μας, έχοντας ισχυρή παρουσία.

Πρόκειται για τις εξής εταιρείες:

Prime Ιnsurance,  CNP Cyprus ( που είναι, πλέον, σε ποσοστό 100% θυγατρική του Γαλλικού Ασφαλιστικού Κολοσσού CNP Ansurance) , Hellas Direct και Ancoria Ιnsurance η οποία πολύ πρόσφατα ανακοίνωσε την παρουσία της, υπό το καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, για να προωθήσει το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Ancoria Pension Plan.

Οι δύο πρώτες η Prime και η CNP έχουν παρουσία εδώ και μερικά χρόνια, σχεδόν με την έναρξη της λειτουργίας τους με την δημιουργία υποκαταστημάτων, έπειτα προστέθηκε η Hellas Direct με online και Direct ασφάλιση, χωρίς δίκτυο διαμεσολαβητών, αρχικά ως ΕΠΥ και στην συνέχεια ως υποκατάστημα.

Η Prime Ιnsurance, που έχει ως βασικό μέτοχο τον Δημήτρη Κοντομηνά, έχει δραστηριότητα στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων και στην υγεία ενώ πρόσφατα ο κ. Κοντομηνάς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επεκταθεί και στις ασφαλίσεις ζωής και συντάξεων.

Η CPN Cyprus με την CNP Zωής έχει δραστηριότητα κυρίως στις ασφαλίσεις υγείας και σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η κίνηση του Γαλλικού Ομίλου CNP  να εξαγοράσει και το 50% του μ/κ από την Τράπεζα Κύπρου,στην οποία είχε περιέλθει από την απορρόφηση Λαϊκής Τράπεζα Κύπρου, η οποία αρχικά είχε φέρει την CNP στην Κύπρο με επέκταση στην Ελλάδα, δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι θέλει να αξιοποιήσει και να ενδυναμώσει περισσότερο την παρουσία της και στην  Ελλάδα.

Η Hellas Direct που είχε αρχικά ξεκινήσει εργασίες στην Ελλάδα στην ασφάλιση αυτοκινήτου πρόσφατα και συγκεκριμένα την περασμένη χρονιά ξεκίνησε δραστηριότητα στην Κύπρο στις ασφάλειες Κατοικίας. Μάλιστα αυτό το διάστημα έκανε και εξαγορά εταιρείας οδικής βοήθειας στην Κύπρο ενώ εκτός από τον ασφαλιστικό κλάδο όπου δραστηριοποιείται ως InsurTech παίκτης επεκτείνεται   και σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με χρήση τεχνολογίας (FinTech).

Τέλος,  η Ancoria Ιnsurance ανακοίνωσε στις 6 Ιουνίου την παρουσία της στην Ελλάδα, για να κάνει  προώθηση  του ομαδικού συνταξιοδοτικού προγράμματος  Ancoria Pension Plan.

Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, ότι  η Κύπρος αρχίζει να αποτελεί χώρα ορμητήριο προς την Ελληνική Αγορά και ίσως αργότερα προστεθούν  και άλλες εταιρίες που θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα μέσω της Κύπρου.

Και αυτό σε αντιδιαστολή με το παρελθόν που εταιρείες απο την Ελλάδα επεκτείνονταν και προς στην Κύπρο. Συγκεκριμένα στην αγορά της Κύπρου έχουν δραστηριότητα  από την Ελλάδα η ΕΘνική Ασφαλιστική και η Υδρόγειος Ασφαλιστική ενώ Allianz και ΜetLife δραστηριοποιούνται στην Κύπρο με επίβλεψη από τις ελληνικές θυγατρικές  τους.

Τέλος να σημειώσουμε ότι εδώ και δύο χρόνια στην αγορά της Κύπρου βρίσκεται και η Anytime της Interamerican με δραστηριότητα στην ασφάλιση αυτοκινήτου και κατοικίας.

 

Πηγή: asfalisinet.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*