Φτιάξτε όραμα…

Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα ασχολήθηκε με τον δανεισμό της, και την οικονομική βοήθεια που θα λάβει σε περίπτωση που την ζητήσει.. Ωραία μέχρι εδώ. 

Ας υποθέσουμε ότι το επί μήνες «ανοικτό» θέμα, μπήκε σε μια σειρά. Το ερώτημα πλέον είναι εάν θα σταματήσει η αρρυθμία που επικρατεί στην αγορά εξαιτίας της απαισιοδοξίας, της ανησυχίας, και της ανασφάλειας που έχει επικρατήσει. 

Το μόνο που χρειάζεται πλέον η χώρα είναι σκληρή δουλειά και ευφορία. Οι δομές χρειάζονται επανεκκίνηση, και οι πολίτες πίστη ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Επιβάλλεται λοιπόν να δημιουργηθεί το όραμα για την επόμενη ημέρα και να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο. 

Αυτό είναι το μεγάλο έλλειμμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο προκαλεί το κύμα της άρνησης και της δυσπιστίας για την επόμενη ημέρα. 

Μέχρι σήμερα, δεν έγινε καμία προσπάθεια σε αυτό το μέτωπο και ίσως δικαιολογημένα καθώς η κατάσταση της οικονομίας δεν άφηνε πολλά περιθώρια χειρισμών. 

Ωστόσο, τώρα που το νερό μπήκε στο αυλάκι, είναι αναγκαίο να δοθεί η δέουσα προσοχή στο «κλίμα» της αγορά που όπως είναι γνωστό αυτό διαμορφώνει κατά πολύ τις δυναμικές της ανάπτυξης. 

Τα χρήματα δεν είναι αρκετά εάν απουσιάζει η ψυχολογία. Συντονισμένα μέτρα, εξάλειψη προβληματικών φαινομένων και όραμα. Για να σταματήσει το στραπατσάρισμα.