Επανεξελέγη στο ΔΣ της ΑΜΙCE o Δημήτρης Ζορμπάς

Ανανεώθηκε η θητεία του προέδρου Grzegorz Buczowski κατά τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Συνεταιριστικών και Συνεργατικών Ασφαλιστικών της Ευρώπης- Ποια είναι τα νέα πρόσωπα στο Συμβούλιο

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

«Σταθερή αξία» ο επικεφαλής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Ζορμπάς, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συνεταιριστικών και Συνεργατικών Ασφαλιστικών της Ευρώπης (AMICE).  Κατά τη Γενική Συνέλευση της ΑΜΙCE που έλαβε χώρα στις 5 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, τα προτεινόμενα μέλη για το ΔΣ εξελέγησαν ομόφωνα. Ομόφωνα αποφασίστηκε και η ανανέωση για ακόμα τρία χρόνια της θητείας του Προέδρου της AMICE, Grzegorz Buczowski, προερχόμενου από την πολωνική Saltus. Στη θέση του Αντιπροέδρου παρέμεινε ο Γάλλος Christoph Ollivier της FNMF και σε αυτή του Ταμία ο Ούγγρος Robert Lilli της KOBE.

Νέα πρόσωπα στο ΔΣ της AMICE είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδέζικης IPB και η ομόλογός του από την πορτογαλέζικη Mutua dos Pescadores, Ana Vicente. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της AMICE, αμφότερα στελέχη αντιπροσωπεύουν μικρότερες και πιο εξειδικευμένες συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες και αντανακλούν την γεωγραφική διασπορά των μελών της Ενωσης.

«Η επανεκλογή μου στην Προεδρία της AMICE, η οποία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο όχι μόνο στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, αλλά και διεθνώς, αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα», δήλωσε ο κ. Grzegorz Buczowski. H Γενική Γραμματέας της Ενωσης Sarah Goddard δήλωσε από την πλευρά της ότι «To θεμελιώδες συγκριτικό πλεονέκτημα της AMICE έγκειται στην ικανότητά της να εκπροσωπεί όλα τα μέλη της, κάτι που αντανακλά μια από τις τέσσερις βασικές αξίες της, τη συμμετοχικότητα. Συγκεντρώνουμε υπό τη σκέπη της αμοιβαιότητας και της συνεργασίας ασφαλιστικές εταιρείες διαφόρων μεγεθών και δομών που προέρχονται από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Η συμμετοχικότητα, μαζί με τις άλλες τρεις  βασικές αξίες μας  (αειφορία, υπευθυνότητα και ηθική συμπεριφορά) σε συνδυασμό με την αριστεία βρίσκοναι στον πυρήνα της νέας στρατηγικής της AMICE, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις αρχές του έτους».

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης της AMICE ακολούθησε Συμπόσιο με θέμα την βιώσιμη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από το νέο συνεργάτη της Ενωσης, την OFI Asset Management καθώς και την Better Finance, την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Επενδυτών και Χρηστών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*