Fashion Box: Δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2009

Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2009 θα προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων το διοικητικό συμβούλιο της Fashion Box υπό το πρίσμα των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην εγχώρια αγορά και ιδιαίτερα στον τομέα εμπορίου και λιανικής και με γνώμονα τη διατήρηση της ρευστότητας του Ομίλου.
Αναφορικά με την επόμενη χρήση, τόσο η οικονομική ύφεση όσο και η συρρίκνωση της ζήτησης και του διαθέσιμου εισοδήματος αναμένεται να ενταθούν με ανάλογες επιπτώσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και την δραστηριότητα της FASHION BOX. 

Πρώτιστη μέριμνα του Ομίλου για το 2010 αποτελεί η ενίσχυση των υψηλών ταμειακών διαθεσίμων και η διατήρηση ή αύξηση του μεριδίου αγοράς που κατέχουν τα προϊόντα REPLAY στην αγορά της casual ένδυσης. Η FASHION BOX ΕΛΛΑΣ παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται και αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της για την υλοποίηση επιλεκτικών επενδύσεων.

Η πορεία του τέταρτου τριμήνου του 2009 του Ομίλου Fashion Box επιβεβαίωσε τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο του λιανικού εμπορίου με συρρίκνωση τόσο του κύκλου εργασιών όσο και της κερδοφορίας παρά την εμπορική κίνηση της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Αξιοσημείωτη παρόλα αυτά είναι η βελτίωση όλων των υπολοίπων χρηματοοικονομικών δεικτών του Ομίλου καθώς τόσο ο τραπεζικός δανεισμός, οι συνολικές υποχρεώσεις και τα αποθέματα του Ομίλου μειώθηκαν σημαντικά στο τέλος της χρήσης 2009. Τέλος, ο Όμιλος έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την διατήρηση ικανοποιητικής ρευστότητας (cash flow), παρουσίασε αύξηση 51% στα ταμειακά διαθέσιμα (2,2 εκατ. €) έναντι € 1,5 εκατ. στις 31/12/2008.

Η FASHION BOX διαθέτει τα επώνυμα προϊόντα της μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο το οποίο πλέον αριθμεί συνολικά 50 σημεία πώλησης, εκ των οποίων 34 λειτουργούν στην Ελλάδα και 16 στο εξωτερικό (21 εταιρικά καταστήματα REPLAY, 16 Shop-in-Shop, 5 REPLAY CORNERS και 8 συνεργασίες franchise). Επιπρόσθετα, το διευρυμένο δίκτυο του Ομίλου αριθμεί συνεργασίες με 180 εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους.