Ωθούνται σε εξαγορές συμβολαίων

Όχι μόνο την έπαθαν οι ασφαλισμένοι καταναλωτές από την όλη εξέλιξη της Ασπίς αλλά τώρα ωθούνται και στον γκρεμό…
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεθοδεύονται πιέσεις ώστε οι δικαιούχοι επενδυτικών συμβολαίων να μπουν στις λίστες εξαγορών και όχι συνέχεια του συμβολαίου στις άλλες εταιρίες.
 
Και σαφώς καλύτερα να ξεκαθαρίσει το τοπίο εξαρχής και να φύγουν από την μέση, παρά το συμβόλαιό τους να περάσει σε άλλη εταιρία.
 
Και ο λόγος είναι -όπως φανταζόμαστε- ξεκάθαρος καθώς καλύτερα να επανασυνάψει κάποιος συμβόλαιο -συμφέρει τις εταιρίες- παρά να συνεχίσει αυτό που είχε με την Ασπίς. Τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα.
 
Πέρα από την Ασπίς, η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται στη φάση προετοιμασίας για την εφαρμογή της Solvency ΙΙ. Τι θα φέρει κανείς δεν ξέρει. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν τριγμοί…
 
Η ΑΤΕ ασφαλιστική τώρα, προετοιμάζεται για τη μεγάλη έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι θα γίνει η εταιρία τώρα;
 
Το όνειρο της εισόδου στο Χρηματιστήριο μετατρέπεται σε πολυτέλεια επικίνδυνη; Υπάρχουν και άλλες εταιρίες εντός. Μήπως υπάρχει ανοικτό θέμα;

Φυλλομετρήσαμε την Έκθεση Πεπραγμένων της Επ.Ε.Ι.Α. για το 2009, που στις 358 σελίδες της περιέχει άκρως σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία.

Μέσα σε αυτά είναι και το γεγονός ότι η Επ.Ε.Ι.Α. συνεργάστηκε με την Γαλλική Εποπτική Αρχή.

Το ζήτημα που αφορούσε γαλλική εταιρία που δραστηριοποιείται νόμιμα στην Ελληνική αγορά, με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, η οποία καθυστερούσε την καταβολή ασφαλίσματος σε Έλληνα ασφαλισμένο.

Οι άγιες ημέρες του Πάσχα πέρασαν και η ασφαλιστική αγορά, αναμένει με αγωνία να δει τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Δηλαδή τι θα γίνει τελικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των Ασπίς και Commercial Value, τις εταιρίες που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 6 και την αποτίμηση των κρατικών ομολόγων.