Ρ. Πιτίνο σε ασφαλιστές: Αυτό είναι το PhD της επιτυχίας

Τι χρειάζεται κανείς για να φτάσει στην επιτυχία; Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να υπάρξουν και τι αποφάσεις πρέπει να παρθούν ώστε να εκπληρώσει κανείς τους στόχους του; Έναν ξεχωριστό ομιλητή, που δεν προέρχεται από την τον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά γνωρίζει τον δρόμο για την νίκη, είχε το Συνέδριο της GAMA Hellas: Τον πολυνίκη προπονητή και νυν coach του Παναθηναϊκου, Ρίκι Πιτίνο.

του Βάιου Κρόκου

Όπως σημείωσε ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α, προλογίζοντας τον, η φιλοσοφία του coach Πιτίνο ταιριάζει απόλυτα με τις αξίες της GAMA. Συγκεκριμένα: Η ταπεινότητα αποτελεί «κλειδί» για να αποφύγει κανείς την αλαζονεία όταν φτάνει στην επιτυχία»

Άκου 4 φορές περισσότερο από όσο μιλάς

Εξιστορώντας την πλούσια καριέρα του, o Πιτίνο επεσήμανε πως η επιτυχία είναι επιλογή. Περιγράφοντας την δική του οπτική προς το κοινό της ασφαλιστικής αγοράς, σημείωσε πως ο επιτυχημένος επαγγελματίας πρέπει να είναι μετρ της επικοινωνίας: Ως ηγέτης, φίλος, σύμμαχος με στόχο να δίνει όραμα, να κάνει τους γύρω του καλύτερους και να βρίσκει λύσεις στις τρέχουσες δυσκολίες.

«Να ακούτε με προσοχή, ώστε να καταλαβαίνετε τι έχουν πραγματικά ανάγκη οι καταναλωτές και τι πρέπει να πουλήσετε», σημείωσε.

Αυτό είναι το PhD που πρέπει να έχει ο καθένας

Όσοι δεν έχουν πνεύμα νικητή είναι αυτοί που ψάχνουν να βρουν συνεχώς δικαιολογίες, σημείωσε ο Ρ. Πιτίνο τονίζοντας πως κάθε επαγγελματίας πρέπει να εκτιμά το παρόν (precious present, όπως είπε) και να δουλεύει με τα «εργαλεία» που έχει σαν έχει πάντα ένα «one day contract» με την εργασία του.

Καταλήγοντας, αποκάλυψε το δικό του PhD που αποτελεί οδηγό για κάθε επιτυχία: Passionate, Hungry, Driven…to succeed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*