Accenture-SAS σχεδιάζουν τα προγνωστικά analytics της επόμενης γενιάς

H Accenture και η SAS σχεδιάζουν την επέκταση της στρατηγικής τους συνεργασίας με την, για πρώτη φορά, από κοινού ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση λύσεων προγνωστικών analytics επόμενης γενιάς.

Στο πλαίσιο της επέκτασης, οι δύο εταιρίες σκοπεύουν να επενδύσουν στην από κοινού ανάπτυξη λύσεων εστιασμένων σε εφαρμογές προγνωστικών analytics για κάθετους κλάδους, αρχής γενομένης από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και για διακλαδικές λύσεις στα πεδία διαχείρισης πελατών και επιχειρήσεων. Επίσης, οι δύο εταιρίες σχεδιάζουν την παροχή εξελιγμένων δυνατοτήτων analytics ως managed services.

Με τη δημιουργία του Accenture SAS Analytics Group, οι δύο εταιρίες έχουν στόχο να συνδυάσουν την εκτεταμένη κλαδική, επιχειρηματική και λειτουργική γνώση της Accenture, και τις κορυφαίες λύσεις και δυνατότητες της SAS στο χώρο των analytics, για να βοηθήσουν τις εταιρείες και τους κρατικούς οργανισμούς να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν λύσεις προγνωστικών analytics.
 
Tα προγνωστικά analytics λαμβάνoυν τις πληροφορίες που διατίθενται μέσω των standard analytics και τις συνδυάζουν με πιο εξελιγμένες τεχνικές στατιστικής μοντελοποίησης, πρόγνωσης και βελτιστοποίησης έτσι ώστε να προβλέψουν τις επιπτώσεις στα επιχειρησιακά αποτελέσματα.

«Η στενή συνεργασία μας με τη SAS αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Accenture για επιθετική εκμετάλλευση των ευκαιριών που δημιουργεί η επόμενη γενιά των analytics», δήλωσε ο κ. William D. Green, πρόεδρος & CEO της Accenture. 

«Οι εταιρίες που χρησιμοποιούν τα προγνωστικά analytics για να αποκομίσουν σε βάθος γνώση των δεδομένων και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση για τη διαμόρφωση αποφάσεων, μπορούν να βελτιώσουν τα επιχειρησιακά αποτελέσματα και ουσιαστικά να αποκτήσουν μακροπρόθεσμα υψηλότερες επιδόσεις έναντι των ανταγωνιστών τους».

O κ. Jim Goodnight, CEO της SAS, πρόσθεσε, «κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης εμπειρίας μας στην παροχή αναλυτικής γνώσης στους πελάτες μας, δεν έχουμε ποτέ άλλοτε δει τους ηγέτες τόσο έτοιμους στην υιοθέτηση αναλυτικών προσεγγίσεων στους οργανισμούς τους. 

Το Accenture SAS Analytics Group θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους, εφαρμόζοντας καθαρόαιμα προγνωστικά analytics και βέλτιστες πρακτικές σε σύνθετα ερωτήματα και αποφάσεις. 

Η SAS και η Accenture θα προσφέρουν μια πλατφόρμα analytics υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με, ανεξαρτήτως πλατφόρμας, τεχνογνωσία στη διαχείριση και την ευρύτερη κλαδική γνώση, ώστε οι οργανισμοί να μπορούν να αυξήσουν αποδοτικά την υπάρχουσα ΙΤ υποδομή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Henry Morris, Senior Vice President της IDC Worldwide Software and Services, κορυφαίας εταιρίας ερευνών: «Η κίνηση αυτή ανταποκρίνεται σε μια επείγουσα ανάγκη της αγοράς. 

Το σημείο εκείνο στο οποίο παρατηρείται πολύ σημαντική έλλειψη είναι των ειδικών οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τεχνικές analytics και γνωρίζουν πώς να τις εφαρμόσουν σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές αποφάσεις.
 
Το Accenture SAS Analytics Group θα συνδυάσει τον ηγέτη στο λογισμικό των εξελιγμένων analytics και μια διεθνή εταιρεία παροχής υπηρεσιών με σημαντική τεχνογνωσία στα εφαρμοσμένα analytics στην ευρύτερη αγορά. 

Η συμμαχία αυτή θα αντιμετωπίσει το κενό τεχνογνωσίας, καθιστώντας διαθέσιμες περισσότερες λύσεις εξειδικευμένων analytics, είτε βάση έργου είτε με τη μορφή υπηρεσιών διαχείρισης. 

Ο συνδυασμός της Accenture και της SAS θα επιταχύνει την υιοθέτηση των προγνωστικών analytics σε ένα ευρύ φάσμα οργανισμών στα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου».

To Accenture SAS Analytics Group σχεδιάζει να επικεντρωθεί αρχικά στην ανάπτυξη μιας σειράς προγνωστικών λύσεων για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών -συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των ασφαλειών, των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης -συμπεριλαμβανομένων των φαρμακείων/προμηθευτών και των φαρμακοβιομηχανιών, καθώς και του δημόσιου τομέα, σε τομείς όπως οι κρατικές και κοινωνικές υπηρεσίες. 

Επιπλέον, οι διακλαδικές λειτουργικές λύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν με την απόκτηση και διατήρηση των πελατών, καθώς και με τα επιχειρηματικά analytics.

Στα πλάνα συμπεριλαμβάνεται επίσης η, από κοινού, δημιουργία διοργανώσεων επίδειξης σε διάφορες τοποθεσίες, αρχής γενομένης από το Σικάγο, το Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Σαγκάη, όπου οι δύο εταιρίες έχουν στόχο να παρουσιάσουν τις νέες δυνατότητες των προγνωστικών analytics στους πελάτες.

«Κατά τις προηγούμενες περιόδους ύφεσης, οι εταιρείες που αναπτύχθηκαν, χρησιμοποίησαν τις γνώσεις των δεδομένων έτσι ώστε να παράγουν διαρκές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», επεσήμανε ο κ. Dave Rich, Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture Analytics. «Οι εταιρίες μπορούν σήμερα να χρησιμοποιούν τα προγνωστικά analytics για να αποκομίσουν σε βάθος γνώση, που δεν μπορούσε προηγούμενα να αποκτηθεί, επιτρέποντας την ταχύτερη λήψη αποφάσεων και τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης».

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Accenture, τα δύο τρίτα των ανώτερων διοικητικών στελεχών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν ότι ο κορυφαίος μακροπρόθεσμος στόχος τους είναι να αναπτύξουν την ικανότητα μοντελοποίησης και πρόγνωσης της συμπεριφοράς, των ενεργειών και των αποφάσεων σε σημείο όπου οι ανεξάρτητες αποφάσεις και προσφορές να μπορούν να γίνουν σε πραγματικό χρόνο με βάση τα στοιχεία που έχουν διαθέσιμα. 

To Accenture SAS Analytics Group θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς να βελτιώσουν σημαντικά τις διαδικασίες αποφάσεών τους, για καλύτερα και ακριβέστερα επιχειρηματικά αποτελέσματα. 

Η Accenture και η SAS συνεργάζονται με επιτυχία για περισσότερα από 10 χρόνια, σε περισσότερους από 100 πελάτες σε όλο τον κόσμο και σε διάφορους κλάδους. 

Στους κοινούς πελάτες περιλαμβάνονται οι: Norway Post, Safeco Insurance in the US, Italy’s Snam Rete Gas και η UBS, η γνωστή πολυεθνική εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.