Η Interamerican διακρίνεται για τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας

Γιώργος Βαλαής, Γενικός Διευθυντής Υπηρεσιών Βοηθείας, Interamerican

Ένας τομέας υπηρεσιών για τις οποίες η Interamerican διακρίνεται στην ασφαλιστική αγορά είναι αυτός της Βοήθειας. Η Άμεση Ιατρική Βοήθεια από το 1991 και η Οδική Βοήθεια από το 1993 αποτελούν για την Interamerican ενοποιημένο διοικητικά και οργανωτικά τομέα υπηρεσιών αιχμής με ιδιαίτερη κοινωνική διάσταση προσφοράς, έχοντας δημιουργήσει παράδοση υπηρεσιών υψηλού επιπέδου χάρη στην υποδομή τους και συμπληρώνοντας τις ασφαλιστικές υπηρεσίες υγείας και αστικής ευθύνης αυτοκινήτου αντίστοιχα. 

Η Οδική Βοήθεια της Interamerican, που απαντά στον αριθμό τηλεφωνικής κλήσης 1158, έχει λάβει από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Επ.Ε.Ι.Α.) πανελλαδική άδεια λειτουργίας μικτής ασφαλιστικής επιχείρησης παροχής Οδικής Βοήθειας σε οχήματα μέχρι 3,5 τόνους, και παροχής Οδικής Βοήθειας σε Βαρέα Οχήματα, υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος 3651/2008. 

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι εταιρίες που παρέχουν οδική βοήθεια υποχρεούνται να έχουν, πλέον, συγκεκριμένη υποδομή και τρόπο λειτουργίας προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν ασφαλιστικές καλύψεις και αντίστοιχες υπηρεσίες του κλάδου αυτού. 

Στον τομέα της Οδικής Βοήθειας η Interamerican έχει 17 αυτόνομους σταθμούς σε όλη την επικράτεια, πάνω από 350 άρτια εκπαιδευμένους και εξειδικευμένους υπαλλήλους, 280 ιδιόκτητα οχήματα και 45 συνεργασίες με επιλεγμένους επαγγελματίες πανελλαδικά. 

Η Interamerican το 2009 στην Οδική Βοήθεια ανταποκρίθηκε σε 153.055 κλήσεις. Η εταιρία παρέσχε υπηρεσίες επιτόπου επισκευής σε 60.539 περιπτώσεις, ρυμούλκησης σε 60.291 και επιστροφής στην έδρα σε 7.434 περιπτώσεις. Ακόμη, επιλήφθηκε της διαχείρισης 24.791 περιστατικών τροχαίου ατυχήματος με την ειδική υπηρεσία της Autohelp. 

Αξιοσημείωτη είναι η γεωγραφική κατανομή, με την Αττική να παρουσιάζει το 52,1% των περιστατικών, την περιοχή Θεσσαλονίκης το 24,3% κατά τις λοιπές  περιφέρειες της χώρας το 23,6%. 

Σε βάθος εξαετίας (2004-2009), η εταιρία έχει υποστηρίξει ασφαλισμένους της σε περισσότερες από 762 χιλιάδες περιπτώσεις. Λειτουργούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα υπηρεσιών, που απαιτεί αμεσότητα ανταπόκρισης και αποτελεσματικότητα. 

Η εταιρία αριθμεί σήμερα 440.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα για οδική και 450.000 ασφαλισμένους για προσωπική βοήθεια, για τους οποίους προκύπτει από τις τακτικές μετρήσεις μας πολύ υψηλός δείκτης ικανοποίησης, σε απόδειξη της επάρκειας της υποδομής μας, του επαγγελματισμού των ανθρώπων μας και της πληρότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε.