Ετοιμάζεται για την Solvency II η Ευρωπαϊκή Πίστη

Την πεποίθησή του ότι η έλευση της οδηγίας Solvency II θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην ασφαλιστική βιομηχανία εξέφρασε σε δηλώσεις του χθες ο κ. Γεωργακόπουλος.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη προετοιμάζεται πυρετωδώς και  στις 30 Ιουνίου θα έχει πλήρη εικόνα για τις κινήσεις στις οποίες τυχόν θα πρέπει να προβεί προκειμένου η εταιρία να εναρμονιστεί πλήρως με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην αγορά η οδηγία Solvency II.

Με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις το περιθώριο φερεγγυότητας από τα 18 εκατ. ευρώ θα ανέλθει στα 36 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Πίστη διαθέτει 40 εκατ. ευρώ.

Η έλευση της οδηγίας Solvency II πέρα από τις αλλαγές που θα επιφέρει στον τρόπο λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς, θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος το ετήσιο κόστος για την παρακολούθηση των οικονομικών στοιχείων θα ανέρχεται στις 300 χιλ. ευρώ.

Όσον αφορά τον κλάδο των μεσιτών ο κ. Γεωργακόπουλος εκτίμησε ότι εάν δεν προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και δεν περιορίσουν τα γενικά έξοδα δε θα καταφέρουν να επιβιώσουν.Όσον αφορά το Εγγυητικό Κεφάλαιο ανέφερε ότι θα δώσει εκ νέου τη χαμένη αξιοπιστία στην ασφαλιστική αγορά.