Το underwriting της AIG επέστρεψε στην κερδοφορία

Μείωση κερδών κατά 30,3% κατέγραψε η AIG το πρώτο τρίμηνο του 2019 γεγονός που σχετίζεται με τη λογιστική αντιμετώπιση επένδυσης που αφορά θυγατρική της.

Ωστόσο η AIG κατέγραψε κέρδος στο underwriting που αφορά στον τομέα ακίνητης περιουσίας / ατυχήματος έπειτα από σημαντικές αλλαγές στις δραστηριότητές της το προηγούμενο έτος.

Το 97,4% του συνδυασμένου δείκτη για τη γενική ασφάλιση καταγράφεται έπειτα από τη δέσμευση του CEO Brian Duperreault ότι σύντομα το underwriting της AIG θα επιστρέψει στην κερδοφορία.

Η AIG πιθανότατα να καταγράψει ισχυρή ώθηση στον συγκεκριμένο τομέα για όλο το 2019 καθώς εξακολουθεί να επωφελείται από τις αλλαγές στο underwriting και την αντασφάλιση που επιβλήθηκαν πέρυσι αλλά και στον αυστηρότερο έλεγχο δαπανών, δήλωσε ο κ. Duperreault .

Επιπλέον, η AIG επωφελείται από τα αυξημένα ποσοστά ασφάλισης, τόνισαν στελέχη του ομίλου.

«Τα κέρδη των ασφαλιστικών συμβολαίων αυτού του τριμήνου σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο για την AIG», δήλωσε ο κ. Duperreault. «Είμαστε βέβαιοι ότι η γενική ασφάλιση θα συνεχίσει να βελτιώνει την οικονομική της απόδοση και να αποφέρει κέρδη στο underwriting για ολόκληρο το έτος 2019, όπως αποδεικνύεται ήδη από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου» πρόσθεσε.

Ο δείκτης δαπανών για το τρίμηνο ανήλθε στο 34,3%, γεγονός που συνεπάγεται σε βελτίωση κατά 230 μονάδες βάσης συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2018 και βελτίωση κατά 60 μονάδες βάσης κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Η AIG ανακοίνωσε κέρδη 654 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με κέρδος 938 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι. Το κέρδος ωστόσο επηρεάστηκε από τη λογιστική αντιμετώπιση ενός επενδυτικού κέρδους στο πλαίσιο της πώλησης μειοψηφικού πακέτου μετοχών της θυγατρικής της Fortitude Re. Τα προσαρμοσμένα έσοδα της AIG αυξήθηκαν κατά 44,1% στα 1,39 δισ. δολάρια.

Πηγή: businessinsurance.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*