Ο κ. Λευθεριώτης εξελέγη από το Δ.Σ του Ε.Ι.Α.Σ.

Ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης όπως έχει ήδη αναφέρει το insuranceworld.gr είναι ο νέος διοικητικός και λειτουργικός υπεύθυνος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.). 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου τον εξέλεξε ως Εντεταλμένο Σύμβουλο με βασική προτεραιότητα, το Ε.Ι.Α.Σ. να αποκτήσει μια νέα πνοή, μια νέα δυναμική, αυξάνοντας το κύρος και την απήχησή του στην αγορά.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ακόμα μία φορά ότι θα στηρίξουν το έργο του Ινστιτούτου, με αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Η ανανέωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων φαντάζει στο πλαίσιο αυτό, ως βασική προτεραιότητα, με στόχο την ενίσχυση της ελκυστικότητάς τους και τη διεύρυνση του εκπαιδευτικού κοινού. 

Στην ίδια κατεύθυνση, πέρα από τα στελέχη και τους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές εταιρίες, η μεγαλύτερη στροφή και προς το χώρο των διαμεσολαβούντων, αποτελεί λογική εξέλιξη.

Σύμφωνα με αξιόπιστες εκτιμήσεις, χρειάζονται 95 συμμετέχοντες στα μακροχρόνια προγράμματα του Ε.Ι.Α.Σ. προκειμένου το Ινστιτούτο να «βγάλει» με τα σημερινά δεδομένα, τα έξοδα του.

Το έργο δε θα είναι εύκολο εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την αγορά και των γνωστών εξελίξεων στον ασφαλιστικό κλάδο όλο αυτό το διάστημα. 

Εντούτοις, η αποφασιστικότητα των ασφαλιστικών εταιριών και ο «αέρας» ανανέωσης, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την εκλογή του κ. Λευθεριώτη ως Εντεταλμένου Συμβούλου, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια νέα πορεία με ισχυρή παρουσία του Ε.Ι.Α.Σ. στην αγορά.