Δυναμικό ξεκίνημα το 2010 για την Interamerican

Θετικά ξεκίνησε το 2010 για την Interamerican που βελτίωσε τις επιδώσεις της στο πρώτο δίμηνο του έτους, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Αν και η αλλαγή του έτους δεν συνοδεύθηκε από αισιόδοξα μηνύματα για την παραγωγή της εταιρίας, καθότι ο Ιανουάριος ήταν πτωτικός σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009, ο Φεβρουάριος ήταν ιδιαιτέρως ανοδικός, με αποτέλεσμα στο κλείσιμο των δύο πρώτων μηνών του 2010 η Interamerican να παρουσιάσει αύξηση της παραγωγής της.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του iw, που προσθέτουν ότι ο κλάδος Ζωής ήταν αυτός ο οποίος τράβηξε κατά κύριο λόγο την εταιρία προς τα πάνω. Ειδικότερα, ο στόχος πωλήσεων για τα επενδυτικά προγράμματα ξεπεράσθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό, σε αντίθεση με τις ασφαλίσεις Υγείας όπου η εταιρία δεν πέτυχε τους στόχους της επηρεαζόμενη από το γενικότερο αρνητικό κλίμα στην οικονομία, το οποίο φαίνεται να επιδρά ανάλογα σε ένα μεγάλο τμήμα της ασφαλιστικής αγοράς.

Στελέχη της εταιρίας στα οποία απευθύνθηκε το iw δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις ανωτέρω πληροφορίες, δηλώνοντας ότι δεσμεύονται ανάλογα από το μέτοχο. 

Διευκρίνισαν ωστόσο ότι από τα στοιχεία και τις αναλύσεις τις οποίες κάνουν, διαπιστώνουν ότι ο κύριος όγκος των ασφαλισμένων φαίνεται να μην είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ιδιαίτερα για την κάλυψη των αναγκών του στον τομέα της υγείας και ότι προτιμά τα χαμηλού κόστους προγράμματα των τραπεζών, που βέβαια προσφέρουν και άλλης λογικής υπηρεσίες και κατ΄ επέκταση περιορισμένες αποζημιώσεις.

Στις Ασφαλίσεις Ζημιών, η Inreramerican φέρεται να κινείται κοντά στους στόχους της, οπότε σε σύνολο η παραγωγή της στο δίμηνο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου παρουσιάζεται θετική έναντι του 2009.

Στο μεταξύ, στο προγραμματισμό της Interamerican για τους επόμενους μήνες, πέρα από την ανάπτυξη των εργασιών, είναι και η μεταφορά των κεντρικών της γραφείων σε ενιαίο κτιριακό συγκρότημα. 

Όπως είναι γνωστό, η εταιρία έχει ήδη πουλήσει τα κτίριά της επί της Λ. Συγγρού, έναντι 49 εκατ. ευρώ (πρόκειται για ποσό το οποίο δεσμεύθηκε ως απόθεμα και δεν επηρέασε τα καθαρά αποτελέσματα του 2009), οπότε πλέον βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέας στέγης στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου, με πιθανότερη την περιοχή του Αμαρουσίου.

Η προθεσμία που έχει η Interamerican να μετακινηθεί προς τα βόρεια είναι 18 μήνες, τους οποίους θα εξαντλήσει εφόσον επιλέξει κτίριο το οποίο θα είναι σε φάση κατασκευής. Αν όμως οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και υπολείπονται μόνο μερικές προσαρμογές του κτιρίου στις ανάγκες της εταιρείας, τότε η μετακόμιση θα γίνει σε ταχύτερο χρόνο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η διοίκηση της Interamerican δεν έχει αποφασίσει αν θα προβεί σε αγορά ακινήτου ή θα επιλέξει τη μακροχρόνια μίσθωση. Πιθανολογείται όμως ότι θα κινηθεί προς τη δεύτερη κατεύθυνση.