Την ευθύνη του Ε.Ι.Α.Σ. αναλαμβάνει ο κ. Λευθεριώτης

Άμεσες θα είναι οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), όπου τη θέση του Γενικού Διευθυντή θα λάβει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής στην Εθνική Ασφαλιστική.

Είναι σημαντικό, ότι ο κ. Λευθεριώτης συναντά τη γενικότερη αποδοχή των συναδέλφων του για την ανάληψη της ευθύνης αυτής, δεχόμενος μάλιστα σχετικές προτροπές το τελευταίο διάστημα.

Θα είχε δε, ήδη αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αν δεν είχαν καθυστερήσει οι αλλαγές στη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Τώρα που αυτό έγινε, η εξέλιξη αναμένεται να είναι άμεση και στο Ινστιτούτο.

Οι ασφαλιστικές, αλλά και ο κλάδος γενικότερα, στηρίζουν στον κ. Λευθεριώτη τις ελπίδες τους για μια νέα πνοή, ένα νέο ανανεωτικό στίγμα στο Ε.Ι.Α.Σ. με διεύρυνση της απήχησης και του κύρους του στην αγορά. 

Στοιχεία, απαραίτητα και ικανά, να διαμορφώσουν μια νέα δυναμική που θα απεγκλωβίσουν το Ε.Ι.Α.Σ. από τη δυσχερή θέση στην οποία είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα και έθετε σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Η αποφασιστικότητα των ασφαλιστικών εταιριών εκδηλώθηκε έμπρακτα: Πρώτα με την οικονομική στήριξη και διάσωση και δεύτερον με το «φρέσκο» αέρα και το νέο πρόσωπο που επιχειρούν να δώσουν στο Ινστιτούτο.

Το έργο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει βέβαια και τον ασφαλιστικό κλάδο, δε θα είναι εύκολο και γίνεται ακόμα δυσκολότερο, εξαιτίας των γνωστών εξελίξεων, με την ανάκληση των αδειών, που πλήττουν τη γενικότερη αξιοπιστία του κλάδου.

Το ζητούμενο, είναι η εμπειρία και η τεχνογνωσία του Ινστιτούτου να αξιοποιηθούν στο νέο περιβάλλον και αυτό που αναμένει ο χώρος από τον κ. Λευθερτιώτη, είναι ένα νέο στίγμα και ένας νέος ρόλος του Ε.Ι.Α.Σ. στην αγορά.

Η επιτυχημένη θητεία του κ. Λευθερτιώτη στην Εθνική Ασφαλιστική, καθώς και στο Επικουρικό Κεφάλαιο, αποτελούν βασικά εφόδια στα οποία στηρίζονται αυτές οι ελπίδες.

Να σημειωθεί, ότι στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Ε.Ι.Α.Σ., ο κ. Λευθεριώτης είχε εκλεγεί στο νέο Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα με πρόεδρο τον Διευθύνων Σύμβουλο της Victoria κ. Θεόδωρο Κοκκάλα.

Αντιπρόεδροι (πρώτος και δεύτερος) είναι αντίστοιχα ο κ. Φωκίων Μπράβος από την International Life και ο κ. Γεώργιος Κώτσαλος από την Interamerican. Ταμίας είναι ο κ. Ανδρέας Χουρδάκης (International Life) και Γενικός Γραμματέας ο κ. Δημήτριος Ζορμπάς (Συνεταιριστική Ασφαλιστική).

Τα μέλη στο νέο Δ.Σ. είναι: κ. Νικόλαος Αδαμαντιάδης (μέχρι σήμερα πρόεδρος), κ. Ιωάννης Λαπατάς, κ. Δημήτριος Μαζαράκης, κ. Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, καθώς και ο κ. Λευθεριώτης.